Amplă controversă în Argentina după evacuarea de pe o plajă a trei femei care se bronzau topless

Amplă controversă în Argentina după evacuarea de pe o plajă a trei femei care se bronzau topless

Evacuarea în weekendul trecut a trei femei care se bronzau topless pe o plajă din Argentina a provocat o amplă controversă în această țară sud-americană cunoscută pentru cultura sa "machistă", relatează joi AFP.

La sfârșitul săptămânii trecute, în plină vară în emisfera sudică, o plajă aglomerată aflată la 500 km distanță de Buenos Aires a fost scena unui eveniment neobișnuit: aproape 50 de polițiști au înconjurat trei femei care se bronzau cu sânii goi. Ele fuseseră denunțate de alte persoane care stăteau pe această plajă nedestinată nudiștilor și cele trei erau pasibile de amendă. După mai multe discuții, în mijlocul unei mulțimi care, fie le luau apărarea, fie strigau la ele să plece, femeile au preferat să părăsească această plajă de "fasciști".

Momentul a fost filmat, iar clipul a făcut înconjurul rețelelor de socializare.

Un judecător a decis să claseze plângerea depusă de un bărbat împotriva forțelor de ordine, luând partea femeilor în numele apărării "libertăților individuale". Judecătorul a făcut totodată apel la poliție să dea dovadă de "prudență" în tratatea unor astfel de cazuri, relatează Le Parisien.

Sursa foto: longroom.com

"Faptul că o femeie este cu sânii goi nu este un act care cauzează prejudicii altora și, prin urmare, nu implică magistrații", a argumentat judecătorul Mario Juliano. ''Poate fi considerat ca un act de rebeliune civică împotriva normelor culturale, dar în nici un caz poate fi interpretat ca un delict, cu atât mai puțin crimă". Potrivit judecătorului, "nu poate fi stabilită nicio contravenție deoarece nu este vorba de acte obscene care afectează decența publică".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…