Ana Birchall, de Ziua Europei: Am convingerea că doar uniți suntem mai puternici

Ana Birchall, de Ziua Europei: Am convingerea că doar uniți suntem mai puternici

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a transmis, de Ziua Europei, un mesaj de unitate, afirmând că "10 ani de apartenență la UE au reprezentat pentru România o perioadă de consolidare a democrației, de modernizare și de creștere economică, precum și de îmbunătățire vizibilă a vieții cetățenilor".

"Pe 9 Mai 2017, se împlinesc 67 de ani de la declarația rostită de Robert Schuman, ministrul de Externe al Franței, considerată actul constitutiv al Uniunii Europene. (...) Este o zi de sărbătoare pe care avem datoria de a o celebra, prin cinstirea numelor precursorilor Uniunii Europene, adevărați vizionari care s-au dedicat proiectului unei Europe unite, pașnice și prospere", a precizat Ana Birchall, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acesteia, Uniunea Europeană înseamnă, în prezent, "27 de țări membre care împărtășesc valori comune și aceleași idealuri de pace și prosperitate".

"Ziua de 9 Mai este 'certificatul de naștere' al Europei unite, al Uniunii Europene așa cum o cunoaștem astăzi. Pentru mine este un motiv de mândrie că, la 10 ani de la integrarea în UE, românii sunt printre cetățenii cei mai atașați de valorile europene", a arătat Ana Birchall.

Ministrul delegat apreciază că "10 ani de apartenență au reprezentat pentru România o perioadă de consolidare a democrației, de modernizare și de creștere economică, precum și de îmbunătățire vizibilă a vieții cetățenilor".

"Idealul României europene a devenit realitate, dar avem obligația de a-l cultiva, de a-l promova, de a-l insufla și generațiilor viitoare", a spus ea.

Ana Birchall vorbește și despre viitorul UE. "Acum, când începe un nou capitol în istoria Uniunii Europene, îmi doresc ca fiecare dintre noi să participăm, să scriem împreună istorie, astfel încât peste ani să ne uităm în urmă cu mândrie, fiindcă am contribuit, fiecare dintre noi, la construirea unei Uniuni Europene a pluralismului, a nediscriminării, a toleranței și a solidarități", a adăugat aceasta.

De asemenea, Birchall a transmis și un mesaj de unitate în interiorul Uniunii Europene.

"Am convingerea că doar uniți suntem mai puternici și putem face față provocărilor cu care ne confruntăm astăzi. Numai împreună putem garanta un viitor mai bun, european, pentru noi și pentru copiii noștri. Europa va fi mai puternică doar dacă dărâmăm zidurile care stau între noi și nu prin construirea altora noi. Pentru că, în fond, argumentele care ne unesc au fost, sunt și vor fi întotdeauna mai puternice decât cele care ne despart. Uniunea Europeană trebuie să devină un veritabil destin comun pentru cetățenii celor 27 de state membre", a concluzionat Ana Birchall.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Așa o fi?