Ana Maria Popescu, prima medalie de argint pentru România

Ana Maria Popescu, prima medalie de argint pentru România

Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după o confruntare foarte strânsă cu chinezoaica Sun Yiwen. Popescu (fostă Brânză, n.red.) a suferit o operație la genunchiul drept, în mai 2020. După o refuperare lungă, Popescu a reușit până la urmă să prindă lotul României pentru Tokyo.

  • „Știu doar că atunci când îți iese poți spune că „a meritat”. Când nu iese, te ridici de jos, te scuturi și o iei de la capăt pe același drum” este deviza Ana Mariei Popescu.

A câștigat în cei 21 de ani de carieră 2 medalii olimpice, 11 medalii mondiale și 18 medalii europene.

Ana Maria Brânză a fost declarată de 3 ori cea mai bună spadasină din lume (2008, 2009 și 2013). A luat medalia de aur la Olimpiada de la Rio, din 2016 și medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Ana este dublă campioană Mondială, în 2010 și 2011 și de 7 ori campioană europeană, atât la individual cât și pe echipe.

  • „La 10 ani, Ana Maria Brânză a încercat tenisul de câmp, însă nu i-a plăcut. Apoi a descoperit scrima, prin intermediul fratelui său mai mare, care juca fotbal la secția de juniori a CSA Steaua. Dragostea Anei pentru scrimă a luat naștere în Sala de scrimă a Complexului Sportiv Ghencea. Și-a început cariera la CSS nr. 3 Steaua sub îndrumarea antrenorului Radu Szilaghy. A ales spada, pentru că era singura armă din sală cu mâner pentru stângaci”, se arată pe siteul sportivei.

Ana Maria Popescu este născută în București, la 26 noiembrie 1984.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

4 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

5 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni