Ana Maria Popescu, prima medalie de argint pentru România

Ana Maria Popescu, prima medalie de argint pentru România

Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după o confruntare foarte strânsă cu chinezoaica Sun Yiwen. Popescu (fostă Brânză, n.red.) a suferit o operație la genunchiul drept, în mai 2020. După o refuperare lungă, Popescu a reușit până la urmă să prindă lotul României pentru Tokyo.

  • „Știu doar că atunci când îți iese poți spune că „a meritat”. Când nu iese, te ridici de jos, te scuturi și o iei de la capăt pe același drum” este deviza Ana Mariei Popescu.

A câștigat în cei 21 de ani de carieră 2 medalii olimpice, 11 medalii mondiale și 18 medalii europene.

Ana Maria Brânză a fost declarată de 3 ori cea mai bună spadasină din lume (2008, 2009 și 2013). A luat medalia de aur la Olimpiada de la Rio, din 2016 și medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Ana este dublă campioană Mondială, în 2010 și 2011 și de 7 ori campioană europeană, atât la individual cât și pe echipe.

  • „La 10 ani, Ana Maria Brânză a încercat tenisul de câmp, însă nu i-a plăcut. Apoi a descoperit scrima, prin intermediul fratelui său mai mare, care juca fotbal la secția de juniori a CSA Steaua. Dragostea Anei pentru scrimă a luat naștere în Sala de scrimă a Complexului Sportiv Ghencea. Și-a început cariera la CSS nr. 3 Steaua sub îndrumarea antrenorului Radu Szilaghy. A ales spada, pentru că era singura armă din sală cu mâner pentru stângaci”, se arată pe siteul sportivei.

Ana Maria Popescu este născută în București, la 26 noiembrie 1984.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Regele este prea plictisitor în pat”

2 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

3 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

4 VIDEO „România încă este foarte bine” / O româncă din SUA, siderată după ce a cumpărat o pâine de la supermarket

5 Declarațiile președintelui Iohannis s-au viralizat în presa rusă, care relatează pe larg despre refuzul de a trimit soldați și sisteme Patriot în Ucra…