Ana Maria Popescu, reacție în cazul de dopaj al Mariei Boldor: „Eu am preferat să suport durere în locul medicației”

Ana Maria Popescu, reacție în cazul de dopaj al Mariei Boldor: „Eu am preferat să suport durere în locul medicației”

Lumea scrimei este bulversată după ce floretista Maria Boldor (26 de ani) a fost depistată pozitiv la proba A, la un control din luna decembrie comandat de ANAD. Mai ales că în acest sport substanțele interzise nu prea ajută, de altfel un singur caz fiind înregistrat la nivel mondial în ultimele două decenii.

Ana Maria Popescu nu crede că medicamentele ajută în scrimă. Foto EPA EFE

Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo 2020 și Beijing 2008, și campioană olimpică, pe echipe, la Rio 2016, a comentat cazul de dopaj în care este implicată Maria Boldor. Fosta mare sportivă spune că nu cunoaște multe cazuri de dopaj în scrimă.

Am primit vestea printr-un mesaj. Nu pot să comentez nimic. Nu am o relație strânsă cu sportiva încât să pot comenta. În mod normal, nici nu se comentează astfel de cazuri. Așteptăm să vedem proba B. Până atunci, nu e nimic de zis.

Eu știu doar un caz de dopaj în scrimă, de prin 2012. În rest, nu s-au auzit prea multe. Eu mereu am spus că nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul.

Maria Boldor e suspendată provizoriu, până la aflarea rezultatului probei B. Foto Sportpictures

Maria Boldor e suspendată provizoriu, până la aflarea rezultatului probei B. Foto Sportpictures

Așa că, nu știu... Eu mereu am preferat să suport durere în locul medicației. Refuzam să iau orice. Mereu mi-a fost frică. M-am ferit. Acum sperăm ca proba B să fie negativă și să fie vorba doar de o sperietură. Sperăm să fie o greșeală. Vom vedea după ce va fi analizată proba B. Ce riscă? Suspendarea. Dar nu știu ce ar însemna asta.

Putea aduce medalii pentru România

Ea putea aduce medalii. Avusese o mare victorie sezonul trecut, medalia de bronz la Mondial. Atunci a demonstrat ce poate. Ar putea să revină, dar mai întâi să vedem cum se va soluționa cazul”, a spus Ana Maria Popescu la ProArena.

Floretista Maria Boldor (26 de ani) a fost depistată pozitiv la proba A cu Ostarină, un steroid anabolizant care se ia pe care orală. Conform specialiștilor, substanța este considerată de trei ori mai puternică decât testosteronul. Sportiva este suspendată provizoriu începând din 11 ianuarie și. așteaptă rezultatul probei B, care o poate salva sau incrimina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...