ANAD a confirmat testele pozitive ale atleților Mihai Donisan, Claudia Ștef și canoistului Liviu Dumitrescu

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a confirmat, vineri, pentru AGERPRES teste pozitive ale atleților Mihai Donisan și Claudia Ștef, precum și al canoistului Liviu Dumitrescu.

Directorul General al ANAD, Valentina Alexandrescu, a precizat că toate cele trei este au fost efectuate de ANAD în luna aprilie, iar sportivii au fost notificați joi, ei având termen 48 de ore pentru a solicita contraexpertiza. Dacă în cazurile atleților Donisan și Ștef este vorba de test pozitiv la meldonium, Dumitrescu a fost găsit pozitiv la hormoni de creștere.

''Este regretabil, a fost alegerea lor să facă public faptul că au fost depistați pozitiv și sunt suspectați de încălcarea unei reglementări antidoping, respectiv, prezența unei substanțe interzise în probă, în proba emisă de către ei'', a afirmat oficialul ANAD.

''Acum, cei trei sportivi au mai multe opțiuni. Conform regulamentului, ei au fost notificați, au posibilitatea ca în termen de 48 de ore să solicite contraexpertiză prin analiza probei B, apoi pot opta să facă o declarație în sensul recunoașterii săvârșirii acestei încălcări a reglementărilor antidoping sau pot să solicite o audiere în fața Comisiei de audiere în care să își susțină nevinovăția'', a adăugat Valentina Alexandrescu.

''Acum, vedem fiecare dintre sportivi ce dorește să facă. Noi acum suntem într-o procedură de gestionare a reglementărilor antidoping'', mai spus Alexandrescu.

Directorul General al ANAD a afirmat că agenția națională va testa în trei rânduri sportivii care vor participa la JO 2016, până la debutul competiției de la Rio (5 august).

Totodată, Valentin Alexandrescu a precizat că ANAD nu a primit nicio notificare din partea federațiilor internaționale de atletism și biatlon, după cazurile de dopaj ale atletei Mirela Lavric și biatlonistei Eva Tofalvi, ambele suspendate provizoriu.

Donisan și Ștef erau calificați încă de anul trecut la JO 2016, Mihai Donisan (înălțime) obținând baremul la Naționalele de la Pitești din 6 iunie, cu performanța de 2,29 m, în timp ce Claudia Ștef și-a îndeplinit baremul în proba de 20 km marș (1:34:31) la Cupa Europei de la Murcia (Spania), pe 17 mai 2015.

Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu, va rata participarea la regata preolimpică de la Duisburg, programată în perioada 21-22 mai.

România are acum 68 de sportivi calificați la JO 2016 (5-21 august), după ce i-a pierdut pe Donisan și Ștef.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

5 Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru uciderea interlo…