ANAF a pus sechestru, în 2016, pe bunuri ale TVR în valoare de 153,9 milioane de lei

ANAF a pus sechestru, în 2016, pe bunuri ale TVR în valoare de 153,9 milioane de lei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus sechestru, în 2016, pe bunuri aparținând TVR, valoarea totală a acestora fiind de aproape 154 de milioane de lei, a declarat vineri pentru AGERPRES Laura Chiriac, purtătorul de cuvânt al ANAF.

* TVR: Sechestrul pe bunurile SRTv nu afectează activitatea televiziunii; datoriile către ANAF — achitate până la 31 martie

"Am vorbit cu reprezentanții Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și mi-au confirmat că au avut loc în data 19 decembrie a anului 2016 trei sechestre pe bunuri imobile ale TVR, în valoare de 6,4 milioane de lei, dar alte două sechestre pe bunuri imobile au mai avut loc în iunie 2016. Sunt cinci sechestre, în valoare totală de 153.901.620 de lei", a precizat Laura Chiriac.

Televiziunea Română a menționat, într-un răspuns transmis la solicitarea AGERPRES, că acțiunea ANAF vizează garantarea recuperării unor datorii istorice acumulate de televiziunea publică și nu afectează activitatea instituției media.

"Acțiunea ANAF — o procedură care vizează garantarea recuperării restanțelor bugetare ale SRTv, generate de datoriile istorice pe care Televiziunea le-a acumulat — nu afectează activitatea TVR", precizează, în mesaj, reprezentanții televiziunii publice.

Bugetul alocat anul acesta TVR cuprinde și o sumă destinată pentru acoperirea datoriilor televiziunii publice.

"Legea bugetului de stat pe 2017, care cuprinde și alocația bugetară destinată Televiziunii Române, menționează că datoriile Societății către ANAF vor fi achitate cu prioritate până la data de 31 martie a.c. După aceasta dată, sechestrul asupra bunurilor TVR urmează să fie ridicat", este precizat în același mesaj transmis AGERPRES.

SRTv are alocată, pentru anul 2017, suma de 950.000 mii lei (+687,83% față de 2016) — pentru cheltuieli curente, la bunuri și servicii — 5.713 mii lei (—94,95%), iar la titlul ''alte transferuri'' — 944.287 mii lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...