ANAR: Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş a fost demis; George Vlasiu preia funcţia, temporar

ANAR: Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş a fost demis; George Vlasiu preia funcţia, temporar

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş a dispus, miercuri, demiterea directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş (SGA), Ionuţ Cengher, ca urmare a declaraţiilor sale publice, a anunţat Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

"În această dimineaţă, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş, în urma consultării cu reprezentanţii conducerii Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), a dispus demiterea directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Ionuţ Cengher, ca urmare a declaraţiilor sale publice care nu fac cinste unei instituţii de o asemenea importanţă în gospodărirea apelor din judeţul Mureş", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, postul rămas liber va fi ocupat, temporar, de către George Vlasiu, de profesie inginer constructor angajat al SGA Mureş de peste şase ani.

"Reamintim că demisia fostului director SGA Mureş, Ovidiu Ianculescu, caz relatat de publicaţia Recorder, a fost o decizie personală, depusă oficial la începutul lunii februarie a acestui an. Acesta a acceptat funcţia de inginer şef în cadrul SGA Mureş 5 zile mai târziu de la această decizie, fiind consecvent în hotărârea personală de retragere din funcţia de director al SGA Mureş. În plus, declaraţiile lui Ovidiu Ianculescu privind rolul şi atribuţiile directorului general ANAR sunt incorecte", susţin reprezentanţii ANAR.

Conform oficialilor "Apele Române", legislaţia aflată în vigoare prevede că directorul general al ANAR nu poate demite, numi sau suspenda un director de SGA.

"De aceea, domnul Ovidiu Ianculescu şi-a înaintat demisia, conform legii, la Administraţia Bazinală de Apă Mureş, respectiv directorului din acea perioadă, Cristian Bratanovici, şi nu conducerii ANAR. Totodată, în reportajul Recorder, Ovidiu Ianculescu vorbeşte despre deţinerea funcţiei de Director SGA Mureş ca urmare a unui concurs susţinut în acest sens. Precizăm că declaraţiile lui Ianculescu nu fac referire şi la perioada 2017-2019 când acesta a ocupat funcţia de inginer-şef al SGA Mureş, fără un concurs susţinut în acest sens şi în urma numirii sale de către Directorul ABA Mureş de la acea vreme, Cristian Bratanovici. În final, considerăm că declaraţiile lui Ovidiu Ianculescu, la 8 luni distanţă de la toate evenimentele relatate conţin omisiuni importante care pot induce în eroare întreaga opinie publică", se menţionează în comunicat.

ANAR subliniază că, în perioada stării de alertă, conform legii nr. 55/2020, este interzisă organizarea concursurilor pentru aceste posturi tehnice, urmând ca acestea să fie reluate în momentul în care legislaţia va permite acest lucru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale