ANAT: Grecia rămâne în preferinţele românilor pentru concedii; turiştii vaccinaţi continuă vacanţele în mod normal

ANAT: Grecia rămâne în preferinţele românilor pentru concedii; turiştii vaccinaţi continuă vacanţele în mod normal

Grecia rămâne una dintre destinaţiile favorite ale românilor, iar pentru turiştii vaccinaţi vacanţele vor continua în mod normal, susţine Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

"Vacanţele continuă la ora actuală în Grecia, majoritatea rezervărilor pentru a doua parte a sezonului fiind făcute de către turiştii vaccinaţi. Este drept că toată lumea se aştepta ca Grecia să intre pe lista roşie, ţinând cont de evoluţia situaţiei, dar turiştii care s-au vaccinat cu rapel, după caz, cu minim 10 zile înainte de plecare, trebuie să ştie că nu au absolut nicio problemă la revenirea în ţară, nefiind nevoiţi să intre în carantină. De asemenea, este de reţinut că, la întoarcerea în România, minorii sub 6 ani nu au nevoie de test iar cei cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani vor evita carantina prin prezentarea unui test PCR, care poate fi efectuat şi imediat după sosirea în ţară", a declarat Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

În acelaşi context, se menţionează faptul că vacanţele românilor aflaţi în Grecia continuă în mod normal, majoritatea dintre turişti optând pentru această destinaţie pentru plajă, relaxare şi plimbări.

ANAT subliniază că restricţiile impuse de statul elen sunt măsuri normale, minime, precum purtatul măştii în interior sau regulile de distanţare fizică, românii fiind deja obişnuiţi cu acestea.

"Faptul că nu pot avea loc petreceri mari iar cluburile sunt închise noaptea nu afectează mult preferinţele turiştilor români. Pentru turiştii vaccinaţi cu vaccinurile acceptate de către Uniunea Europeană vacanţele continuă ca şi până acum. Ca o tendinţă, majoritatea turiştilor care au efectuat rezervări în ultima vreme pentru Grecia sunt vaccinaţi, ştiind că altfel s-ar fi expus riscului carantinării la intrarea în ţară", se arată în comunicatul citat.

Pe fondul interesului arătat de către turişti, ANAT estimează că românii vor opta pentru Grecia şi pentru luna septembrie, "clima fiind extrem de favorabilă în această perioadă iar tarifele, mult mai avantajoase".

La ora actuală, pentru Grecia optează, săptămânal, mii de turişti prin agenţiile de turism, cele mai solicitate destinaţii fiind atât Grecia continentală (Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini), cât şi insulele (Creta, Rhodos, Corfu, Santorini, Thassos, Zakynthos).

Începând cu data de 1 august, Grecia va intra, din nou, pentru România, pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic.

Conform Hotărârii nr. 52 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), adoptată joi, 29 iulie 2021, persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate anti-COVID.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârste între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria