Anatoli Ciubais, fostul consilier al preşedintelui rus, ar fi fost externat dintr-un spital italian

Anatoli Ciubais, fostul consilier al preşedintelui rus, ar fi fost externat dintr-un spital italian

Potrivit The Moscow Times, cu referire la ziarul La Repubblica, Ciubais - fost şef al 'Rosnano+ - ar fi fost externat din clinica Mater Olbia din Sardinia, scrie Agerpres.

Surse apropiate lui Anatoli Ciubais (67 de ani) au spus la începutul lunii august pentru Reuters că fostul consilier al lui Vladimir Putin a fost spitalizat în Europa din cauza unei boli autoimune inflamatorii acute rare.

Potrivit acestor surse, bărbatul ar suferi de sindromul Guillain-Barre, o afecţiune rară a sistemului nervos periferic, care este provocată de sistemul imunitar. De asemenea, au circulat zvonuri despre o presupusă otrăvire a sa.

Cotidianul italian La Repubblica scrie că rezultatele analizelor sale toxicologice nu sunt încă disponibile, dar

ţinându-se cont de reacţia luii Ciubais la tratament, medicii estimează că ar fi vorba într-adevăr de sindromul Guillain-Barre.

„Se simte mai bine", anunţă ziarul, adăugând că Anatoli Ciubais a părăsit spitalul "fără să fi fost ajutat" şi ar fi plecat la Frankfurt pentru reabilitare.

Spitalul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Ciubais a fost spitalizat la sfârşitul săptămânii trecute, după ce venise în Italia din Cipru în vacanţă. Soţia sa, Avdotia Smirnova, i-a relatat cunoscutei prezentatoare tv ruse Ksenia Sobceak despre deteriorarea bruscă a stării de sănătate a soţului ei.

Anatoli Ciubais, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, este o personalitate politică bine cunoscută în Rusia. El a ocupat funcţii înalte în stat de la începutul anilor 1990, când a condus privatizarea sub preşedintele Boris Elţin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”