Anca Dragu, la deschiderea bursei londoneze: România are o creștere economică sustenabilă, fapt recunoscut de agențiile de rating

Anca Dragu, la deschiderea bursei londoneze: România are o creștere economică sustenabilă, fapt recunoscut de agențiile de rating

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a dat vineri startul ședinței de tranzacționare a bursei londoneze - London Stock Exchange, subliniind, cu acest prilej, evoluția rapidă a economiei românești, cu un PIB prognozat să crească anul acesta cu 4,2%, informează, vineri, un comunicat al ministerului de resort.

"România are o creștere economică sustenabilă, fapt recunoscut de instituțiile financiare internaționale și de agențiile de rating. Accelerarea reformelor structurale și a investițiilor prin asigurarea unui mediu economic favorabil reprezintă priorități pentru acest Guvern", a declarat ministrul Anca Dragu, la deschiderea ședinței de tranzacționare.

La evenimentul de la Londra au mai participat secretarul de stat în Ministerul Economiei Sorana Baciu, ambasadorii României și cel al Marii Britanii și investitori instituționali.

De asemenea, în cadrul vizitei la Londra, Anca Dragu a avut o întâlnire cu Greg Hands, secretarul șef al Trezoreriei și membru al Parlamentului Marii Britanii. Temele abordate în timpul întâlnirii au fost legate de evoluția economică la nivel european și de prioritățile Ministerului Finanțelor Publice. Printre acestea se numără eficientizarea cheltuielilor, managementul și prioritizarea investițiilor publice, creșterea transparenței bugetare, precizează MFP.

London Stock Exchange este unul dintre cele mai mari și mai importante centre financiare ale lumii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…