Anca Dragu predă noului ministru un proiect de buget fundamentat pe un deficit bugetar de 2,99% din PIB

Anca Dragu predă noului ministru un proiect de buget fundamentat pe un deficit bugetar de 2,99% din PIB

Proiectul de buget pentru 2017 este fundamentat pe un deficit bugetar de 2,99% din PIB și conține doar majorările salariale deja adoptate, a anunțat, joi, Anca Dragu, fostul ministru al Finanțelor.

'Noi avem acest proiect cu un deficit de 2,99% din PIB, care cuprinde numai creșterea de salarii așa cum a fost aprobată prin legea deja publicată. Sigur, în interiorul bugetului se pot face tot felul de ajustări', a spus Anca Dragu, la finalul întâlnirii cu noul ministru al Finanțelor.

Proiectul de buget pentru 2017 a fost transmis de fostul ministru al Finanțelor Publice actualului șef de la Finanțe, Viorel Ștefan.

Potrivit sursei citate, pentru ajustări există două soluții, fie creșterea veniturilor, fie reducerea cheltuielilor. 'Eu anticipez venituri mai bune în fiecare an. Reformele luate în cadrul ANAF cred că încep să dea roade și se poate miza și pe o colectare poate mai bună', a adăugat fostul ministru al Finanțelor, la Digi 24.

Anca Dragu i-a predat, joi, mandatul de ministru al Finanțelor Publice lui Viorel Ștefan, care a promis, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate, menținerea deficitului bugetar sub 3% din PIB în următorii patru ani, o creștere economică medie de 5,5% pe an și implementarea unui Cod economic, care să încorporeze întreaga legislație cu impact asupra economiei, și care să conțină cel mult 50 de taxe.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?