„Referitor la o imagine apărută în spaţiul public unde doi poliţişti şi un jandarm apar lângă doi bărbaţi care nu poartă mască, precizăm că Direcţia Generală de Poliţie a  Municipiului Bucureşti nu tolerează abaterile de la Statutul Poliţistului şi de la Codul de etică şi deontologie al poliţistului. În acest sens precizăm că la nivelul Poliţiei Sectorului 6 din cadrul Direcţie Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, structura de control intern efectuează verificări cu privire la acest eveniment pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea lui şi pentru luarea măsurilor în consecinţă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.
Zeci de persoane care au dat petreceri în acest weekend – între care şi maneliştii Adi Minune şi Tzancă Uraganul – au fost amendate de poliţişti, în contextul în care evenimentele private de orice fel au fost interzise, odată cu prelungirea stării de alertă.

Maneliştii nu ţin cont de pandemie

În timp ce în Bucureşti rata de răspândire a noului coronavirus este de 3,79 la mia de locuitori, maneliştii Adi Minune şi Tzancă Uraganul au fost prinşi de poliţişti în timp ce trăgeau „un bairam” într-un apartament de lux din sectorul 6 al Capitalei, alături de alţi nouă petrecăreţi.
„Noaptea golanii! V-am zis că nu se mai poate face nici măcar un bairam nu m-aţi crezut”, este mesajul pe care l-a postat pe Facebook manelistul Andrei Velcu, zis „Tzanca Uraganul”.
Manelistul a postat şi o fotografie în care el şi Adrian Minune sunt încadraţi de poliţişti. „În acest caz, amenzile au fost în valoare totală de 38.500 lei”, arată un comunicat al Poliţiei Capitalei.
În Sectorul 3, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la organizarea unui botez, fiind găsite 73 de persoane în două încăperi ale unui restaurant. Toti participanţii au fost identificaţi şi amendaţi cu sancţiuni în valoare totală de 15.000 de lei, în timp ce patronul localului a primit o amendă în valoare de 2.500 de lei. De asemenea s-a întocmit şi un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.