Anchetă în Ucraina privind achiziția de armament pentru armată

Anchetă în Ucraina privind achiziția de armament pentru armată

O anchetă privind contracte de achiziţionare de arme a fost deschisă în Ucraina, a anunțat marţi şeful parchetului specializat în dosare de corupţie (SAP), Oleksandr Klimenko, citat de AFP.

FOTO Arhivă

„Există mai multe proceduri legate de cumpărări de arme. Ancheta este în curs şi nu vom divulga detalii”, a declarat Klimenko în fața presei.

Este vorba de mai multe contracte, unele ajungând până la 100 milioane de euro, a precizat el, adăugând că o „anchetă nu înseamnă neapărat” că acolo a existat o deturnare de fonduri.

„Trebuie să anchetăm şi să stabilim faptele, ceea ce şi facem”, a explicat oficialul ucrainean de rang înalt.

Klimenko şi şefa Comisiei anticorupţie din Parlament, Anastasia Radina, au dat asigurări că nu au primit nicio plângere din partea aliaţilor străini.

Corupţia este un rău endemic în Ucraina şi una dintre marile probleme ale guvernului încă dinaintea războiului. Mai multe scandaluri de corupţie au vizat responsabili ucraineni în ultimele luni, inclusiv din Ministerul Apărării. Dar acuzaţiile de corupţie nu au vizat niciodată direct ajutorul militar şi financiar trimis de ţările occidentale, notează AFP, potrivit Agerpres .

„Spunem constant partenerilor noştri că, dacă au informaţii despre corupţie sau proasta utilizare a asistenţei furnizate, suntem pregătiţi să facem din asta o prioritate absolută”, a declarat Oleksandr Klimenko.

Anastasia Radina, care face parte din comisia specială parlamentară privind monitorizarea utilizării armamentului străin de către armata ucraineană, a asigurat la rândul său că niciun „caz confirmat de proastă utilizare a armelor furnizate” nu a fost înregistrat de ţările occidentale şi de ataşaţii lor militari în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”