Anchetă internă la Casa Albă privind folosirea unor conturi private de e-mail de consilieri ai lui Trump

Anchetă internă la Casa Albă privind folosirea unor conturi private de e-mail de consilieri ai lui Trump

Casa Albă a deschis o anchetă internă cu privire la folosirea unor conturi private de e-mail de către consilieri de rang înalt ai președintelui Donald Trump, scrie site-ul Politico, preluat vineri de Reuters.

Citând patru oficiali sub rezerva anonimatului, site-ul scrie că ancheta a început în cursul săptămânii, după ce Politico a relatat că ginerele și consilierul președintelui, Jared Kuschner, și alți responsabili de rang înalt de la Casa Albă au folosit conturi private de e-mail pentru mesaje legate de activități guvernamentale.

O comisie a Camerei Reprezentanților a solicitat luni Casei Albe informații în legătură cu cele relatate de Politico.

În campania pentru alegerile prezidențiale din 2016, candidatul republican a atacat-o pe rivala sa democrată, Hillary Clinton, pentru că aceasta folosise un server privat de e-mail pentru corespondența oficială pe când îndeplinea funcția de secretar de stat în administrația Barack Obama. Ulterior s-a stabilit că unele din mesajele dnei Clinton conțineau informații clasificate.

Ancheta lansată de Casa Albă ar putea dura câteva săptămâni sau chiar luni, timp în care oficialii vor căuta toate e-mailurile trimise ori primite în legătură cu activități guvernamentale, mai scrie Politico.

''Biroul consilierului juridic al Casei Albe analizează conturile pentru a stabili dacă mesajele sunt relevante pentru orice anchetă precum investigațiile actuale ale Congresului și procurorului special Robert Muller'', scrie site-ul menționat.

Robert Mueller, fost director al FBI, anchetează presupusa ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 și posibile înțelegeri secrete cu apropiați ai lui Trump.

Politico a mai relatat anterior că și alți consilieri de rang înalt ai președintelui, printre care fostul șef de cabinet Reince Priebus, ex-strategul-șef Steve Bannon și consilierul economic Gary Cohn, au folosit conturi private de e-mail în scopuri oficiale.

Potrivit ediției de luni a cotidianului New York Times, conturi private de e-mail au mai fost utilizate de fiica președintelui, Ivanka Tump, după ce a fost numită consilier la Casa Albă, dar și de Stephen Miller, consilier de rang înalt al lui Donald Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro