Ancheta privind imixtiunea rusă în alegerile din SUA: Facebook va prezenta Congresului publicitatea legată de Rusia

Ancheta privind imixtiunea rusă în alegerile din SUA: Facebook va prezenta Congresului publicitatea legată de Rusia

Facebook va pune la dispoziția Congresului, care anchetează o posibilă imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, informații despre publicitatea legată de această țară și care a fost postată pe rețeaua de socializare, a anunțat compania joi, potrivit AFP.

În urmă cu două săptămâni, grupul a dezvăluit că sute de conturi false, probabil activate din Rusia, au fost folosite pentru cumpărarea de publicitate cu scopul de a alimenta tensiunile politice în Statele Unite, înainte și după alegerile prezidențiale din 2016.

De atunci, a crescut presiunea asupra Facebook de a furniza conținutul acestor reclame Congresului.

"Cred cu fermitate în procesul democratic și în protejarea integrității sale", a afirmat joi directorul general și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, într-o declarație în direct pe rețeaua de socializare .

"Refuz ca cineva să se folosească de instrumentele noastre pentru a submina democrația", a adăugat el.

"Lucrăm activ cu guvernul american în ancheta sa despre implicarea Rusiei" în alegerile prezidențiale câștigate în 2016 de Donald Trump, a subliniat Zuckerberg.

"În dimineața aceasta, am cerut echipelor noastre să furnizeze Congresului publicitatea găsită de noi", a adăugat el.

Datorită unei anchete interne — încă în desfășurare, potrivit lui Mark Zeckerberg — Facebook a anunțat la 7 septembrie reperarea a 470 de conturi care au cheltuit în total aproape 100.000 de dolari între iunie 2015 și mai 2017 pentru a publica anunțuri care prezentau informații false sau conduceau utilizatorul către pagini care conțineau acest tip de mesaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria