Ancheta privind ingerinţa rusă: Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, cooperează cu procurorul special

Ancheta privind ingerinţa rusă: Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, cooperează cu procurorul special

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, căzut în dizgraţie după ce a fost mult timp foarte apropiat de şeful statului, a fost interogat de mai multe ori de echipa procurorului special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta privind ingerinţa rusă în alegeri, şi a început să coopereze cu acesta, a anunţat canalul de televiziune ABC News, preluat vineri de AFP.

În august, Cohen, în vârstă de 52 de ani, a pledat "vinovat" de fraude fiscale şi bancare, acuzaţii ce i-au fost aduse în urma anchetei conduse de Mueller, dar pentru fapte care nu au legătură cu Rusia.

Cooperarea sa cu procurorul special a fost confirmată şi de avocatul său, Lanny Davis. "Michael Cohen furnizează într-adevăr informaţii cruciale pentru ancheta Mueller", a scris acesta pe Twitter.

Potrivit ABC News, Cohen a "participat la mai multe interviuri de câteva ore pe parcursul ultimei luni".

Fostul avocat al lui Trump a recunoscut sub jurământ că a "cumpărat" tăcerea a două femei - actriţa porno Stormy Daniels şi fosta playmate Karen McDougal - "la solicitarea candidatului" Trump, pentru a evita să i se "aducă prejudicii" înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

Donald Trump l-a acuzat atunci că minte, iar Casa Albă a dat asigurări că preşedintele nu este "deloc preocupat" de dezvăluirile fostului confident şi colaborator pentru mai bine de 10 ani.

"Dacă sunteţi în căutarea unui avocat bun, vă sugerez insistent să nu recurgeţi la serviciile lui Michael Cohen", a ironizat atunci preşedintele.

Supranumit într-o vreme "pitbullul" lui Donald Trump, pentru care s-a ocupat de numeroase dosare delicate, juristul se declarase la un moment dat gata să "încaseze un glonţ" pentru a-l apăra pe preşedinte.

Cooperarea cu autorităţile l-ar putea ajuta să negocieze o pedeapsă mai uşoară, menţionează AFP.

Ancheta privind presupusa intervenţie rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 în avantajul lui Trump a făcut deja "victime" în anturajul acestuia. Fostul său director de campanie, Paul Manafort, a fost găsit vinovat de fraude bancare şi fiscale şi a acceptat la rândul lui să coopereze, iar un fost consilier diplomatic al miliardarului newyorkez, George Papadopoulos, a fost condamnat la închisoare la începutul lui septembrie pentru că a minţit FBI-ul în cadrul anchetei lui Mueller. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro