ANCHETĂ Recorder.ro/Directorii Gabrielei Firea împart contracte de sute de mii de euro către firmele proprii și companii deținute prin interpuși

ANCHETĂ Recorder.ro/Directorii Gabrielei Firea împart contracte de sute de mii de euro către firmele proprii și companii deținute prin interpuși

ANCHETĂ Recorder.ro /Directorii Gabrielei Firea împart contracte de sute de mii de euro către firmele proprii și companii deținute prin interpuși.

Rămasă fără fonduri după trei ani de bâlciuri și chermeze, primarul general Gabriela Firea a început o agresivă căutare de bani, pentru ca Bucureștiul să nu ajungă în faliment. Venim în sprijinul municipalității cu o soluție îndrăzneață: interzicerea contractelor acordate pe bază de prietenie și astuparea breșelor prin care se scurg banii publici din instituțiile aflate în subordinea Primăriei.

Va fi o măsură dureroasă, pentru că este vorba despre oameni pe care Gabriela Firea îi prețuiește în mod deosebit. Ioan Cristescu e director la Muzeul Național al Literaturii Române și în același timp patron al firmei World Media Graph SRL, unde deține 90% din acțiuni. În ultimul an, firma sa a primit, prin atribuire directă, contracte în valoare de peste 456.249 de lei (aproximativ 100.000 de euro) de la Casa Artelor Dinu Lipatti și de la Teatrul Dramaturgilor, ambele instituții aflându-se în subordinea Primăriei Capitalei, ca și Muzeul condus de Cristescu. În schimbul banilor, World Media Graph a oferit servicii de tipărire pentru afișe, pliante și calendare, tricouri și pungi personalizate, agende din piele, servicii de grafică pentru Ziua Îndrăgostiților, dezvăluie  Recorder.ro .

 Casa Artelor Dinu Lipatti este condusă de Alice Barb (soția actorului George Ivașcu, pe care Gabriela Firea l-a susținut pentru funcția de ministru al Culturii), iar Teatrul Dramaturgilor îl are la conducerea pe actorul Marius Bodochi (devenit cetățean de onoare al Capitalei la propunerea Gabrielei Firea). Bodochi este și foarte bun prieten cu Ioan Cristescu, care organizează evenimente în cinstea lui la Muzeul Literaturii.

Citește ancheta integrală pe  Recorder.ro .





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...