Anchetatorii ucraineni au obţinut numele piloţilor ruşi care au lovit centrul comercial din Kremenciuk, a anunţat Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei

Anchetatorii ucraineni au obţinut numele piloţilor ruşi care au lovit centrul comercial din Kremenciuk, a anunţat Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei

În prezent, există 18 morţi în Kremenciuk şi 21 de persoane date dispărute.

Majoritatea cadavrelor nu pot fi recunoscute, deoarece sunt foarte arse, a explicat şeful Ministerului Afacerilor Interne. Identificarea va depinde de rapiditatea cu care rudele persoanelor dispărute vor dona ADN. Monastyrskyi a precizat că un laborator special de medicină legală a fost adus la Kremenchik, potrivit Yahoo News.

Ministrul spune că îndepărtarea acestui nivel de moloz durează de obicei aproximativ o săptămână, dar salvatorii vor încerca să termine treaba până miercuri dimineaţă. Abia atunci va fi posibil să se stabilească un bilanţ final al morţilor.

În ceea ce priveşte informaţia referitoare la „mii de persoane”, Monastyrskyi a declarat că un număr atât de mare de vizitatori ar fi putut într-adevăr să se afle în centrul comercial. Se crede că majoritatea oamenilor au reuşit să părăsească centrul comercial după ce s-a auzit sirena de raid aerian.

Şeful Ministerului Afacerilor Interne a subliniat că a fost vorba de o lovitură deliberată asupra infrastructurii sociale, întrucât nu există nicio unitate militară pe o rază de 5 kilometri.

La 27 iunie, ruşii au lansat un atac cu rachete asupra centrului comercial Amstor din Kremenciuk. A avut loc un incendiu pe scară largă, iar centrul comercial a fost distrus.

Iurii Ihnat, un purtător de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene, a declarat pentru Ukrainska Pravda că Rusia a lovit Kremenciuk cu o rachetă X-22 lansată de pe un bombardier cu rază lungă de acţiune Tu-22M3 desfăşurat de la Kursk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu