Andre Rieu, amendat cu peste 100.000 de euro după ce copii din România au cântat cu el pe o scenă din Olanda după ora permisă de lege pentru minori

Andre Rieu, amendat cu peste 100.000 de euro după ce copii din România au cântat cu el pe o scenă din Olanda după ora permisă de lege pentru minori

Celebrul violonist Andre Rieu a contestat in justitie o amenda de 116.000 de euro pe care a incasat-o dupa ce un grup de copii din Romania a cantat alaturi de el pe scena dupa ora 23,00, limita legala stabilita de justitia olandeza in astfel de cazuri, scrie AFP.

Andre Rieu, cunoscut ca "regele modern al valsului", a primit initial o amenda de 236.000 euro, redusa apoi la jumatate, dupa ce un grup de tineri romani au cantat la nai alaturi de acesta pana la miezul noptii, intr-o serie de concerte din 2015.

Ori, legea olandeza spune ca minorii nu trebuie sa cante pe scene dupa ora 23,00.

"La ora aceea, copiii erau pe scena timp de cateva minute dar nu faceau altceva decat sa salute multimea la finalul concertului", a argumentat avocatul sau, Sander Lely.

"Este practica obisnuita a lui Andre Rieu de a avea toata lumea pe scena la finalul serii, pentru a saluta publicul", a continuat Sander Lely.

Muzicianul a calificat amenda drept "absurda".

Violonistul a invitat copiii alaturi de virtuosul roman al flautului Gheorghe Zamfir.

"Ancheta noastra a aratat ca grupul de copii format din cantareti la flaut constituit din 11 copii romani cu varste intre 9 si 12 ani a efectuat o munca neautorizata intre 19,00 si miezul noptii", a declarat Paul van der Burg, purtator de cuvant al inspectiei muncii din Olanda.

"Nu a existat o cerere de exceptare", a subliniat el. Dosarul va ajunge in fata unui tribunal regional din Limburg in 4 decembrie.

Andre Rieu "nu stia ca este angajatorul romanilor, in conditiile in care canta cu dl Zamfir", a afirmat Sander Lely.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale