Andreea Cosma: Dumnezeu a făcut dreptate!/Chiar așa, oameni buni, voi ce credeți?

Andreea Cosma: Dumnezeu a făcut dreptate!/Chiar așa, oameni buni, voi ce credeți?

Andreea Cosma: Dumnezeu a făcut dreptate!/Chiar așa, oameni buni, voi ce credeți?

„Sunt foarte emoționată și nu știu ce să spun. Dumnezeu a făcut dreptate și salut judecătorii de la Înalta Curte că au luat în considerare acele lucruri pe care noi am avut curajul să le dezvăluim și mulțumim tututor celor care ne-au susținut. Atâta timp cât Parchetul General face cercetări la Inspecția Judiciară, au fost foarte mulți martori chemați, toată opinia publică a fost impresionata și ne-a felicitat, din acest moment cetățenii României au din nou încredere în justiția din România”, a declarat Andreea Cosma la Antena 3.

 Instanţa a decis, luni, rejudecarea dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare. Ei sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi primit de la administratorii unor firme aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar era Consiliul Judeţean.

Decizia de rejudecare a procesului a fost luată luni de Completul de cinci judecători al instanţei supreme.  Sentinta a fost data in majoritate, fara a se specifica daca au fost vorba de trei sau de patru judecatori din completul de cinci judecatori. Opinia minoritara a fost in sensul mentinerii condamnarilor date in prima instanta, cu o reducere a pedepsei in cazul lui Vlad Cosma, care ar fi beneficiat de prevederile articolului 19 din Legea nr. 682/2002 privind protectia martorilor. In cazul fostului deputat, DNA ceruse reducerea pedepsei de la 5 ani, la 4 ani si 8 luni, dupa ce Vlad Cosma a colaborat in mai multe cazuri.

Minuta: 1153/1/2017 Cu majoritate: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și de inculpații Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru și Cosma Mircea împotriva sentinței penale nr.978 din data de 01 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, în dosarul nr.1547/1/2014. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin.(3) Cod procedură penală cheltuielile ocazionate de soluţionarea apelurilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru și Cosma Mircea rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală onorariile cuvenite apărătorilor desemnați din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleși pentru apelanții intimați inculpați, în sumă de câte 90 lei, se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 26 martie 2018. Cu opinia separată, în sensul admiterii apelului inculpatului Cosma Vlad Alexandru numai sub aspectul constatării incidenţei art. 19 din OUG nr. 43/2002 şi a respingerii apelurile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan și Cosma Mircea.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria