Andreea Esca - decorată de statul francez cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler

Andreea Esca - decorată de statul francez cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler

Andreea Esca a fost decorată, marţi, de către ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler pentru promovarea valorilor francofone.

Diplomatul francez a afirmat, în cadrul ceremoniei, că jurnalista Andreea Esca, pe lângă faptul că este o personalitate de marcă în România, este şi un cetăţean francez care aduce servicii Franţei şi contribuie la punerea ei în valoare.

"Sunteţi un simbol al profesionalismului şi al tranziţiei mediatice post 1989 din România. Sunteţi cunoscută de toată lumea în România şi de asemenea faceţi cunoscută Franţa în România. Sunteţi un promotor admirabil al relaţiei excepţionale dintre Franţa şi România şi al intereselor noastre comune împărtăşite. Franţa şi valorile pe care le apară vă datorează mult şi sunt sigură că vom putea continua să ne bazăm pe calităţile dumneavoastră. Aşadar, cu mare plăcere, în numele preşedintelui Republicii Franceze şi în virtutea puterilor care mi-au fost conferite vă numesc Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului", a spus ambasadoarea Franţei.

Jurnalista a afirmat că medalia reprezintă o încurajare pentru continuarea carierei.

"Această decoraţie nu este o încununare a carierei, ci o încurajare ca să continui cariera şi stau liniştită pentru că nu sunt la sfârşitul carierei, pentru că eu ador ceea ce fac. Deci, nu este o medalie care este atribuită la sfârşit de carieră", a precizat prezentatoarea TV.

Ea a povestit că un lucru foarte important pe care îl datorează Franţei este tarta "Tatin", care îi place foarte mult şi care la început i se lipea de tavă.

Jurnalista le-a mulţumit părinţilor săi, punctând că fără educaţia primită şi fără încurajări nu ar fi ajuns unde este astăzi.

La evenimentul care a avut loc la Ambasada Franţei a fost prezentă familia Andreei Esca, dar şi Mircea şi Mihaela Geoană, George şi Cristiana Copos, Amalia Năstase, Gabriela Szabo, Nicolai Tand.

Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute şi longevive prezentatoare de ştiri din România. Ea prezintă Ştirile Pro TV de peste 20 de ani, este realizatoarea unei emisiuni radio, dar şi membru fondator şi ambasador al "Fundaţiei Renaşterea". AGERPRES/(A - autor: Florentina Ştefănescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto: (c) Andreea Esca / Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

3 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!