Andreea Mitu nu a putut vorbi la conferința de presă de după înfrângerea cu Cehia din cauza lacrimilor

Andreea Mitu nu a putut vorbi la conferința de presă de după înfrângerea cu Cehia din cauza lacrimilor

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu nu a putut vorbi, duminică seara, la conferința de presă de după înfrângerea din meciul cu Cehia din cauza lacrimilor, ea considerând că evoluția sa a dus la eșecul echipei naționale a României în Fed Cup.

Întrebată ce o necăjește mai tare, rezultatul sau evoluția sa din partida de dublu, Mitu, vizibil emoționată, a răspuns: "Evoluția mea a dus la rezultatul acesta, deci se leagă. Emoțiile sunt prea mari. Nu prea pot să vorbesc acum... poate când mă liniștesc o să pot vorbi".

Prezentă la conferința de presă, căpitanul Alina Tecșor a intervenit și a afirmat că vina înfrângerii din întâlnirea cu actuala campioană mondială nu aparține cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru. "Fetele sunt triste pentru că ele consideră că această înfrângere li se datorează, dar nu este deloc așa. Este ceea ce a putut echipa României azi, nu e nicio problemă. Nu se pune problema să dezamăgească pe cineva. Poate nu au evoluat ele la valoarea lor, asta cu siguranță, se putea mai bine", a adăugat Tecșor.

Raluca Olaru a declarat că și-a dorit foarte mult să câștige pentru România, dar adversarele au fost prea puternice. "Eu de când am fost convocată am simțit că se va ajunge la 2-2 și trebuie să fiu pregătită. Mi-am dorit foarte mult să joc bine, să câștig, din păcate adversarele au fost prea puternice pentru noi azi", a spus Olaru.
Echipa de tenis a Cehiei, deținătoarea trofeului, a învins România cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, după ce perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru .

În primele două meciuri de simplu de sâmbătă, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2 , iar Monica Niculescu a dispus de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4 . Duminică, Halep a întrecut-o pe Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3 , iar Pliskova a dispus cu 6-2, 4-6, 6-3 de Niculescu . În decisiv, perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru .

Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Echipa Cehiei s-a calificat în semifinale, unde va înfrunta Elveția (3-2 cu Germania), în timp ce România va disputa în perioada 16-17 aprilie un meci de menținere în Grupa Mondială, cu una dintre echipele care au câștigat în primul tur din Grupa Mondială II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2).

România, care își va afla adversara pe 9 februarie, când e programată tragerea la sorți, a pierdut primul său meci în Fed Cup, după o serie de șapte victorii consecutive. Ultimul eșec datează din 2013.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...