Andreea Moldovan: Curând vom avea disponibilă o creştere a accesibilităţii populaţiei la testare

Andreea Moldovan: Curând vom avea disponibilă o creştere a accesibilităţii populaţiei la testare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat că "foarte curând" va creşte accesibilitatea populaţiei la testarea pentru detectarea cazurilor de infecţii cu COVID.

"Foarte curând vom avea disponibilă o creştere a accesibilităţii populaţiei la testare, pentru că există o diferenţă foarte mare între judeţe. De asemenea, facem apel la populaţie, atunci când are simptome sugestive COVID, să se testeze într-unul dintre locurile unde această testare se poate face corect. Este foarte important ca în cazul în care există o persoană cu simptome sugestive COVID şi cu diagnostic să nu întârzie prezentarea la medic, să nu întârzie contactul cu medicul de familie, pentru că o parte dintre aceste cazuri severe pe care le vedem acum în terapie intensivă sunt cazuri cu prezentare tardivă la medic", a spus Moldovan.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a făcut un apel către populaţie să se vaccineze, întrucât vaccinarea "este unica soluţie" din prezent pentru a putea ieşi din această situaţie.

"Vaccinarea în sine este unica soluţie de la acest moment să putem să trecem cât mai repede prin situaţia... Noi avem nevoie de oameni cu imunitate cât mai multă. Este încă un apel către populaţie să se înscrie, să meargă la vaccinare şi să se informeze din sursele oficiale", a spus secretarul de stat. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante