Andrei Caramitru, acuzații la adresa Austriei: Sunt suspiciuni de sabotare a economiei României la OMV Petrom

Andrei Caramitru, acuzații la adresa Austriei: Sunt suspiciuni de sabotare a economiei României la OMV Petrom

Andrei Caramitru a început o serie de atacuri la adresa austriecilor, în contextul în care țara a rămas ultimul opozant al aderării României la spațiul Schengen.

Andrei Caramitru a lansat o serie de atacuri la adresa austriecilor FOTO Facebook

Să vorbim un pic de OMV PETROM. Și dau și un nume. Și cine trebuie luat la întrebări - Christopher Veit, șeful pe explorare și producție, austriacul cu cel mai important job acolo. Pentru că există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”, a scris Andrei Caramitru pe Twitter într-o serie de postări:

1) Strategia publică a OMV este de a investi în petrochimie. Însă doar în Austria, nu la Petrom. Cum se explică asta? De ce în Austria care nu produce gaze și nu în România care produce? Nu cumva că să penalizeze România și acționarii minoritari?

2) este adevărat că OMV a șantajat guvernul românesc că NU va exploata gazele din Marea Neagră decât dacă ajung la Viena la Borealis? Cu argumente mincinoase că doar așa poate găși finanțare? Nu ar insamna asta prejudicierea acționarilor minoritari din Ro? Nu e contrar legii?

3) de ce Petrom a tăiat producția de gaze și petrol la jumătate de la privatizare până acum? De ce a tăiat pe gaze MAI MULT decât Romgaz, deși au resurse financiare mai importante? De ce fix înainte de război? Cumva a fost cerut asta de Gazprom?

4) este adevărat că pe zona de trading OMV a redus importurile de diesel pentru românia și Balcani ? Iarăși - nu cumva e la ordinul lui Puțîn că să creeze criză energetică aici?

5) este adevărat că tot procurement-ul este decis la Viena și nu la Petrom? Ceea ce e contrar legilor de corporate Governance, și ilegal?

6) este adevărat că Petrom a fost forțat să cumpere pe zeci, sute de milioane, “consultanță” de la firme decise în Viena fără nici un proces competitiv? Care nu au făcut după nimic? De ce și unde s-au dus banii?

7) este adevărat că în multe cazuri echipamentele cumpărate de petrom la decizia OMV sunt cumpărate de la intermediari obscuri din offshore-uri la prețuri umflate de 3-5-10 ori? De ce și unde se duc banii?

8) de ce Petrom a angajat rude ale politicienilor vechi și noi de prin România, la salarii mega umflate? Nu cumva că să cumpere protecție?”, a completat Caramitru.

E doar un teaser asta. Revenim cu chestii mai precise în viitorul apropiat”, a mai scris Andrei Caramitru pe Twitter.

Aderarea României la Schengen, împiedicată de Austria

Acuațiile lansate de Andrei Caramitru vin în contextul unor discuții pe tema aderării la Schengen a României, care ar urma să fie hotărâtă într-un Consiliu JAI pe 8 decembrie.

România se confruntă însă cu o opoziție directă din partea Austriei, care se opune aderării României la Schengen. . Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a făcut vineri o nouă declarație prin care a respins intrarea României și Bulgariei în Schengen.

„Pentru noi, decizia se aplică faptul că noi credem că are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum. Este important (în cazul sistemului de azil – n.red.) ca trei aspecte de bază să funcționeze: protecția frontierelor externe, refuzurile de primire și distribuția celor care cer azil. Adevărul este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii”, a spus ministrul austriac .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia