Andrei Caramitru revine cu o propunere controversată privind finanțarea sistemului de Sănătate./Cum să vrei să iei bani de la pensiile de 1200 de lei?

Andrei Caramitru revine cu o propunere controversată privind finanțarea sistemului de Sănătate./Cum să vrei să iei bani de la pensiile de 1200 de lei?

Andrei Caramitru revine cu o propunere controversată privind finanțarea sistemului de Sănătate./Cum să vrei să iei bani de la pensiile de 1200 de lei? Mai mult, „domnul specialist” pare complet dezinformat în multe privințe, fapt taxat imediat de cei care au citit textul.

Andrei Caramitru pe Facebook:

„Dupa tragedia de la spitalul de la Floreasca, ar fi cazul să facem o reforma serioasă in sistemul de sănătate. Prin care sa câștige toată lumea - și doctorii și pacienții.

Cum? Cam așa:
* toată lumea sa plăteasca asigurare de sănătate. Nu doar angajații. Și cei pe pfa și drepturi de autor (nu practic 0 ca acum), pensionarii (peste o anumită pensie de exemplu 1200 lei)
* Sa poți deconta plata și la spitalele și clinicile private (pana la un nivel - plătești doar ce e extra ca serviciu acolo)
* Vrei servicii premium la stat - poți plăti extra (dar nu șpagă ci pe factura). Doctorii pot lua un procent din asta ca bonus. Însă - atenție - regula e ca serviciile de baza sunt incluse. Cine mai cere, dă sau oferă șpagă sau ceva - pușcărie direct
* Asigurările private sunt pentru serviciile extra. Spitalele private trebuie sa le accepte (acum nu vor pentru că prefera abonamentele lor ca sa nu depindă de asiguratori - nu e ok)
* Oricine poate alege ca banii plătiți pentru asigurarea de baza sa fie gestionați de o firma de asigurare privată. Casa nationala sa nu mai aibă monopol. Asta înseamnă ca asiguratorii privați pot impune standarde de cost și calitate la stat și la privat pentru decontare
* Doctorii câștiga din așa ceva - însă trebuie sa accepte o reducere a baronizării. Limite de 2 mandate pentru un rol de management. Și obligativitatea de a accepta in sistem pe cei cu studii medicale in UE, SUA etc.

Pe scurt - cam toată lumea câștiga dacă facem așa ceva. Bani mai multi la buget dar controlați strict de firme private. Stimulăm și servicii mai bune la stat, și investițiile in sistemul privat de sănătate.

Draga guvern și majoritate din parlament - aveți curaj? Aveți viziune? Hai cu planuri și schimbări de legislatie.”

Am selectat doar câteva comentarii:

 • Daniela Andrei
  Daniela Andrei Andrei crezi ca un pensionar cu 1200 de lei are posibilitatea sa mai plateasca si asigurarile?...crezi ca e o suma care garanteaza bunastarea? incearca sa traiesti ( supravietuiesti) cu acesti bani o luna si dupa aceea sa faci alte evaluari...eu ma intreb, anumite persoane in ce realitate traiesc?
   
   
 • Niculina Vacarescu
  Niculina Vacarescu De data asta ai cam zbarcit-o Andrei!
   
 • Loredana Luca Popa
  Loredana Luca Popa pfa-ul plateste asigurari de sanatate,domnule Caramitru
   
   
 • Florin Chelu
  Florin Chelu Deja ați luat-o pe arătură !!!! Ahăăăăă eliminati pensiile speciale, mariti pensiile mici , reformati sistemul sanitar , 300 parlamentari , chestia aia cu padurile ....... si multe, multe altele apoi, facem si spitale pe Luna sau ce mai credeți dumneavoastră că trebuie facut ca sa fim normali ! ????

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre