Andrian Candu: Cer scuze pentru declarațiile președintelui Dodon la adresa României

Andrian Candu: Cer scuze pentru declarațiile președintelui Dodon la adresa României

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a informat miercuri că și-a cerut scuze la întâlnirea pe care a avut-o cu șefii Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, pentru declarațiile făcute de președintele Igor Dodon la adresa României.

 "Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi, aici, la București și să avem o discuție bună între foarte buni prieteni și parteneri, cu președintele Dragnea și președintele Tăriceanu, discuție bună ca în familie, aș spune, pentru că așa ne simțim noi la București — ca acasă. Am trecut în revistă care este agenda relațiilor bilaterale și pe dimensiune parlamentară, dar și a relațiilor, în general, dintre Republica Moldova și România. Am trecut în revistă și discuțiile ce țin de provocări, inclusiv de la Chișinău. Am adus scuze. Chiar mi-am cerut scuze pentru declarațiile care au fost făcute de președintele Republicii Moldova, Dodon, împotriva României sau la adresa României, pentru că se pare că un președinte care se confruntă cu lipsa competențelor își compensează prin declarații mai tăioase la adresa României. Și cer scuze", a declarat Candu, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea cu președinții celor două Camere ale Parlamentului de la București.

El a subliniat că România este un partener important pentru Republica Moldova.

"România este un partener important. România este un partener important, partenerul numărul 1 și prietenul numărul 1 și lucrul ăsta este știut la Chișinău și nu poate cădea sub niciun fel de speculație. Chiar dacă au fost diverse interpretări la Chișinău, prioritatea numărul 1 rămâne integrarea europeană și reformele pe care noi le-am pornit pe calea integrării europene și România este partenerul nostru și este avocatul nostru în procesul de integrare europeană. Ne bazăm foarte mult pe România. Eu, personal, mă bazez foarte mult și pe colegii din Parlamentul României. Am discutat mai multe evenimente pe care urmează să le organizăm împreună și la București și la Chișinău și cu siguranță vom reuși", a adăugat Candu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro