Andy Murray a câștigat turneul de la Wimbledon

Andy Murray a câștigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul scoțian Andy Murray, numărul 2 mondial, a câștigat turneul de la Wimbledon, pentru a doua oară în cariera sa, învingându-l în finală, cu 6-4, 7-6 (7/3), 7-6 (7/2), pe canadianul Milos Raonic, duminică la All England Club.

Murray, în vârstă de 29 ani, campionul olimpic en titre, și-a trecut cu această ocazie în palmares al treilea titlu de Mare Șlem, după cele cucerite în 2012, la US Open, și 2013, pe iarba londoneză. El a intrat în posesia unui cec de 2 milioane lire sterline (2,3 milioane euro), rezervat învingătorului.

Raonic (25 ani), ocupantul locului 7 în clasamentul ATP, aflat la prima sa finală de Grand Slam, a fost recompensat la rândul său cu un cec în valoare de 1 milion de lire sterline.

Jucătorul canadian, născut la Podgorica, în Muntenegru, a reușit cel mai rapid serviciu de la actuala ediție a turneului de la Wimbledon (236,5 km/h), însă nu a reușit să câștige niciun ghem pe serviciul lui Murray, care s-a impus după 2 ore și 48 minute de joc.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion