Andy Nagy (SNST) - Discriminările salariale sunt evidente, la 28 martie angajaţii MTS şi ai cluburilor vor ieşi în stradă

Andy Nagy (SNST) - Discriminările salariale sunt evidente, la 28 martie angajaţii MTS şi ai cluburilor vor ieşi în stradă

Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, Andy Nagy, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că discriminările salariale la care sunt supuşi angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului, ai cluburilor sportive municipale şi direcţiilor judeţene pentru sport şi tineret, sunt evidente, el precizând că greva japoneză declanşată azi va fi urmată de pichetarea sediului Ministerului Muncii la 28 martie.

"Nemulţumirile noastre sunt de la începutul anului pentru că nu s-a aplicat Legea 153. Nu au fost efectuate corecţii pe salarii, astfel încât peste 70% dintre remuneraţiile angajaţilor sunt egalizate la 1.300 de lei net indiferent de vechime. Iar asta e ceea ce doare cel mai mult. Pentru că un coleg angajat de 1 an are acelaşi salariu cu cel care lucrează de 40 de ani. Discriminările salariale faţă de celelalte categorii bugetare sunt evidente şi tocmai de aceea am declanşat astăzi greva japoneză. Iar protestele noastre nu se vor opri aici. Tocmai am primit aprobarea din partea autorităţilor locale pentru un miting de protest. Pentru că până acum doamna ministru al Tineretului şi Sportului nu a făcut până acum nicio sedinţă cu angajaţii din minister. Nu a trecut ca alţi miniştri să îi cunoască pe angajaţi. A refuzat orice întâlnire, audienţă sau discuţie cu sindicatul", a menţionat Nagy.

"În plus, trebuie să menţionez că nu au fost plătite salariile în data de 14 martie şi nici nu s-a comunicat o dată la care vor fi achitate. Nu s-a transmis nicio circulară, nimic. Am colegi care nu aveau bani de cartelă la metrou pentru a veni la muncă de dimineaţă. Aşa ceva nu e posibil. Cum nu e posibil ca zilele de weekend să nu fie plătite. Este sclavie pur şi simplu să nu fie plătită munca în zilele de sămbătă şi duminică, sărbătorile legale sau orele suplimentare", a adăugat Andy Nagy.

Printre celelalte revendicări ale Sindicatului Naţional Sport şi Tineret se mai numără: încadrarea angajaţilor diferenţiat în funcţie de studii, funcţii, răspundere, vechime sau complexitatea muncii; acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional; faptul că începând cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile cu aproximativ 500 de lei; încadrarea în mod corespunzător a funcţiilor specifice (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, masor, şofer, recepţioner, cameriste, profesor, antrenor); încadrarea caselor de cultură ale studenţilor în unităţi organizatoare de concerte şi spectacole, aplicarea regulamentului de sporuri la nivelul MTS şi al unităţilor subordonate.

Angajaţi din Ministerul Tineretului şi Sportului, cluburile sportive municipale, direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, complexurile sportive naţionale, casele de cultură ale Studenţilor, cluburile sportive universitare şi din federaţiile sportive naţionale, au declanşat, vineri, greva japoneză prin care protează împotriva discriminărilor salariale vădite la care sunt supuşi în raport cu celelalte categorii de personal plătit din fonduri publice.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante