Angajatele CEC Bank din Zlatna, suspectate că au creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane lei, reținute

Angajatele CEC Bank din Zlatna, suspectate că au creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane lei, reținute

Cele două angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna suspectate că au creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei au fost reținute în cursul serii de vineri de polițiști, acestea fiind cercetate pentru delapidare și înșelăciune.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, subcomisar Luminița Prodan, a declarat, pentru AGERPRES, că cele două femei au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Carduri bancare, înscrisuri, documente și tipizate de uz bancar au fost ridicate vineri de polițiști de la domiciliile celor două angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna. Cele două femei, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare și înșelăciune, au fost identificate și conduse vineri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba pentru a fi audiate.

Totodată, cu ocazia perchezițiilor efectuate la patru locații din Zlatna și Tăuți, au fost identificate carduri bancare, înscrisuri, documente și tipizate de uz bancar, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, a adăugat sursa citată.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 — 2016, angajatele unei agenției bancare, și-ar fi însușit sume de bani, depuse de clienții băncii în conturile personale de depozit, menționează IPJ.

''Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienți ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operațiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însușindu-și banii și eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor și au fost introduse în circuitul bancar'', arată IPJ.

De asemenea, reprezentanți ai CEC Bank derulează o anchetă internă la agenția Zlatna, după ce mai multe persoane susțin că ar fi rămas fără bani în conturi. În cazul în care se va dovedi că sunt implicați angajați ai băncii, instituția îi va despăgubi pe clienții afectați.

"CEC Bank cunoaște situația creată la Agenția Zlatna, județul Alba, și este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităților în acest caz, iar în situația în care acestea vor dovedi implicarea salariaților sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienților afectați", au declarat, la sfârșitul lunii august, reprezentanții băncii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Răzvan Burleanu, ironizat după prezența la Mondialul din Qatar

4 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

5 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…