Angajați ai Hexi Pharma, audiați la Poliție

Angajați ai Hexi Pharma, audiați la Poliție

Angajați ai Hexi Pharma s-au prezentat joi la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiați în dosarul privind soluțiile dezinfectante folosite în spitale, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Pentru această anchetă, procurorii și polițiștii au ridicat deja documentele necesare în aceste zile și au început activitățile specifice, conform procedurilor legale.

"La sediul IGPR au fost chemați joi simpli angajați, nu cei din conducerea firmei. Activitatea de audiere va continua și în zilele următoare din dispoziția procurorilor, unde vor considera necesar", au precizat sursele citate.

Miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu a anunțat că, în urma primelor analize efectuate de ICECHIM, s-a decis retragerea produselor biocide neconforme provenind de la firma Hexi Pharma, în termen de zece zile.

Acesta a dat ca exemplu diferențele mari de concentrații de substanțe care au rezultat în urma analizelor.

"De exemplu, la Clorura de amoniu — 15% era valoarea declarată, 5,18% valoarea măsurată de către specialiștii de la ICECHIM. De asemenea, mai sunt diferențe la un produs de iod, valoarea declarată este 10%, cea determinată este 7,41%. La glutaraldehidă avem 12% valoare declarată, 1,23 % valoare măsurată", a precizat secretarul de stat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…