Angajații din industria de apărare cer autorităților să doteze armata cu echipamente românești, nu second-hand de import

Câteva sute de angajați din industria de apărare protestează miercuri în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de faptul că autoritățile nu dotează armata cu echipamente produse în România, preferând importul de armament la mâna a doua.

"Ministerul Apărării preferă să cumpere arme și muniție de mâna a doua din import, în timp ce fabricile noastre stau pe butuci din cauza lipsei de comenzi. S-au irosit în acest fel 15 miliarde de euro în ultimi 25 de ani pe toate vechiturile din afară, iar armata este dotată foarte prost. Practic, 80% din armata română este, în acest moment, inoperabilă, în condițiile în care rușii ne arată degetul, odată cu scutul de la Deveselu", a declarat, miercuri, Adrian Nania, președintele Federației Sindicale din Apărare "Unirea".

Potrivit acestuia, la protestul de la Palatul Cotroceni, care a început la ora 11,00, sunt așteptați peste 500 de reprezentanți ai tuturor celor 15 fabrici de armament și muniție din cadrul Romarm, dar și angajați ai Romaero.

"Nu ne dau de lucru. Nu se uită la locurile de muncă românești. Uzinele noastre ar putea produce, în parteneriat cu firme străine, orice fel de armă și muniție. De exemplu, este nevoie de 400 de transportoare care pot fi produse foarte bine la fabrica din Moreni, însă programul este tergiversat și parcă văd că tot din afară le vor lua. Sperăm ca, odată ce armata va primi 2% din PIB, o parte din banii pentru înzestrarea armatei să rămână și în România", a mai spus liderul sindical.

Potrivit acestuia, trei sferturi din angajații uzinelor de armament sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor