Angajaţii români pe ultimul loc în UE la utilizarea computerelor sau echipamentelor computerizate la lucru

Angajaţii români pe ultimul loc în UE la utilizarea computerelor sau echipamentelor computerizate la lucru

La începutul anului 2018, 87% din persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din Uniunea Europeană au utilizat Internetul cel puţin odată în ultimele 12 luni, arată datele publicate joi de Eurostat.

Dintre utilizatorii de Internet care erau angajaţi, 71% au declarat că au utilizat computere, laptopuri, smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive portabile la muncă şi 19% au declarat că utilizat echipamente şi utilaje computerizate.

În 2018, cel mai mare procent de utilizatori de Internet angajaţi au folosit computere, laptopuri, smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive portabile sau echipamente computerizate la lucru în Olanda (93%), urmată de Danemarca şi Suedia (ambele cu 90%) şi Finlanda (87%). Cel mai mic procent, sub jumătate din numărul utilizatorilor de Internet angajaţi, au fost înregistrat în România (36%) şi Bulgaria (47%).

Cele mai frecvente activităţi de lucru cu computere, laptopuri, smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive portabile sau echipamente computerizate în UE sunt schimbul de emailuri sau introducerea de date în baze de date (61%), crearea sau editarea documentelor electronice (47%) şi utilizarea unor programe software specifice (38%). Aplicaţiile pentru a primi sarcini sau instrucţiuni au fost utilizate de 22% din utilizatorii de Internet care erau angajaţi iar social media au fost utilizate pentru muncă de 18%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...