Angela Merkel critică landurile germane pentru deficiențele în combaterea terorismului

Angela Merkel critică landurile germane pentru deficiențele în combaterea terorismului

Cancelarul german, Angela Merkel, a criticat joi ceea ce a numit 'deficiențele' unor landuri ale Germaniei în lupta împotriva terorismului și a făcut aluzie la Renania de Nord-Westfalia, unde marți a avut loc atacul asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, un presupus atentat islamist, transmite agenția EFE.

'Din nefericire, există un nivel foarte diferit al legislațiilor landurilor', a indicat Merkel într-o declarație acordată grupului mediatic Funke și a cerut să fie elaborat un 'sistem de securitate comun' pentru ansamblul Germaniei.

'Nu ne vom resemna în fața terorismului', a continuat șefa guvernului de la Berlin, adăugând că Germania, la fel ca alte state, știe că este amenințată și că trebuie să facă tot ce-i stă în putință pentru a garanta securitatea și libertatea cetățenilor ei.

Între timp, autoritățile germane continuă investigarea atacului cu dispozitive explozive improvizate comis împotriva autocarului echipei Borussia Dortmund, soldat că rănirea unui fotbalist și a unui polițist care era antemergător pe motocicletă.

La locul atacului au fost găsite trei scrisori identice prin care atentatul era revendicat de o grupare islamistă ce își motiva acțiunea cu participarea Germania la operațiunile împotriva grupării Statul Islamic în Siria și Irak.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA