Angela Merkel i-a primit discret pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și pe șeful statului major Valeri Gherasimov

Angela Merkel i-a primit discret pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și pe șeful statului major Valeri Gherasimov

Cancelarul german i-a primit marți pe șeful statului major rus, Valeri Gherasimov, și pe ministrul Afacerilor externe Serghei Lavrov, un format neobișnuit de întâlnire, pentru a discuta despre conflictele sirian și ucrainean, scrie AFP.

Angela Merkel și șeful diplomației germane, Heiko Maas, s-au întâlnit cu cei doi oficiali ruși la Berlin, a doua zi după vizita acestora în Israel, unde Siria a fost principala temă a discuțiilor.

"Această întâlnire a fost decisă săptămâna trecută de cancelar și de președintele rus Vladimir Putin", a precizat guvernul german, într-un comunicat.

Ministerul rus de Externe a scris, tot într-un comunicat, că întâlnirea a avut ca scop discutarea în special a "revenirii refugiaților" sirieni care au fugit masiv în Liban, Iordania, Turcia dar și Germania.

De asemenea, s-a discutat și despre conflictul din Ucraina, Berlinul fiind, alături de Paris, principalul artizan al unui proces de pace care pare însă a fi într-un punct mort.

Rusia este acuzată că susține militar separatiștii din estul Ucrainean și este, de asemenea, principalul aliat al puterii siriene.

Întâlnirea Merkel-Gherasimov vine la o săptămână după summitul Donald Trump - Vladimir Putin, unde au fost discutate cele două conflicte. Atunci ar fi fost discutate propuneri "concrete" pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, potrivit diplomației ruse.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…