Angela Merkel i-a primit discret pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și pe șeful statului major Valeri Gherasimov

Angela Merkel i-a primit discret pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și pe șeful statului major Valeri Gherasimov

Cancelarul german i-a primit marți pe șeful statului major rus, Valeri Gherasimov, și pe ministrul Afacerilor externe Serghei Lavrov, un format neobișnuit de întâlnire, pentru a discuta despre conflictele sirian și ucrainean, scrie AFP.

Angela Merkel și șeful diplomației germane, Heiko Maas, s-au întâlnit cu cei doi oficiali ruși la Berlin, a doua zi după vizita acestora în Israel, unde Siria a fost principala temă a discuțiilor.

"Această întâlnire a fost decisă săptămâna trecută de cancelar și de președintele rus Vladimir Putin", a precizat guvernul german, într-un comunicat.

Ministerul rus de Externe a scris, tot într-un comunicat, că întâlnirea a avut ca scop discutarea în special a "revenirii refugiaților" sirieni care au fugit masiv în Liban, Iordania, Turcia dar și Germania.

De asemenea, s-a discutat și despre conflictul din Ucraina, Berlinul fiind, alături de Paris, principalul artizan al unui proces de pace care pare însă a fi într-un punct mort.

Rusia este acuzată că susține militar separatiștii din estul Ucrainean și este, de asemenea, principalul aliat al puterii siriene.

Întâlnirea Merkel-Gherasimov vine la o săptămână după summitul Donald Trump - Vladimir Putin, unde au fost discutate cele două conflicte. Atunci ar fi fost discutate propuneri "concrete" pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, potrivit diplomației ruse.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…