Angela Merkel: Poziția recalcitrantă a Ungariei privind refugiații este ''inacceptabilă''

Angela Merkel: Poziția recalcitrantă a Ungariei privind refugiații este ''inacceptabilă''

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat, într-un interviu publicat marți în Berliner Zeitung, că este ''inacceptabilă'' decizia Ungariei de a nu aplica o hotărâre a Curții Europene de Justiție (CEJ) care prevede că statele membre trebuie să preia refugiați, relatează agenția DPA.

Într-o hotărâre emisă săptămâna trecută, CEJ a respins o plângere a Ungariei și Slovaciei referitoare la cota de refugiați în vederea redistribuirii de migranți în mod echitabil pe teritoriul blocului comunitar, dar premierul ungar Viktor Orban a afirmat că guvernul său nu-și va schimba poziția.

În interviu, dna Merkel a spus că ''este inacceptabil ca un guvern să spună că nu-l interesează o hotărâre a Curții Europene de Justiție''.

Întrebată dacă aceasta ar putea duce la expulzarea Ungariei din Uniunea Europeană, dna Merkel a răspuns: ''Aceasta înseamnă că este atinsă o problemă deosebit de importantă a Europei, deoarece, în opinia mea, Europa este o zonă a statului de drept. Vom discuta despre aceasta la Consiliul European în octombrie''.

DPA precizează că sondajele de opinie arată că Angela Merkel are șanse de a obține un al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare prevăzute să aibă loc pe 24 septembrie în Germania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa