Angela Merkel se angajează să caute compromisul cu SUA în privința comerțului și a cheltuielilor militare

Angela Merkel se angajează să caute compromisul cu SUA în privința comerțului și a cheltuielilor militare

Cancelarul german Angela Merkel s-a angajat, sâmbătă, că va încerca să ajungă la soluții de compromis cu noul președinte al SUA în probleme comerciale sau privind cheltuielile militare și că se va preocupa de menținerea relației "importante" dintre Europa și SUA, transmite Reuters.

Angela Merkel a subliniat că noul președinte american Donald Trump "și-a expus cu claritate convingerile în discursul inaugural" de vineri, în care acesta a promis, între altele, că va pune America "pe primul loc".

"Am de spus două lucruri cu privire la acest discurs: mai întâi, cred cu fermitate că este pentru binele nostru al tuturor să cooperăm pe baza unor reguli și valori comune și a acțiunii comune în sistemul economic internațional, în sistemul comercial internațional, și să ne achităm contribuțiile la alianțele militare", a afirmat cancelarul german.

"Și în al doilea rând, relațiile transatlantice nu vor fi mai puțin importante în anii care vin decât în ultimii ani, mă voi ocupa de acest lucru", a făgăduit Angela Merkel.

"Chiar dacă avem opinii diferite, se pot găsi compromisuri și soluții când are loc un schimb respectuos de idei", a conchis cancelarul german.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Mai există DNA?

3 Așa o fi?

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri