Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Angela Merkel se angajează să caute compromisul cu SUA în privința comerțului și a cheltuielilor militare

Cancelarul german Angela Merkel s-a angajat, sâmbătă, că va încerca să ajungă la soluții de compromis cu noul președinte al SUA în probleme comerciale sau privind cheltuielile militare și că se va preocupa de menținerea relației "importante" dintre Europa și SUA, transmite Reuters.

Angela Merkel a subliniat că noul președinte american Donald Trump "și-a expus cu claritate convingerile în discursul inaugural" de vineri, în care acesta a promis, între altele, că va pune America "pe primul loc".

"Am de spus două lucruri cu privire la acest discurs: mai întâi, cred cu fermitate că este pentru binele nostru al tuturor să cooperăm pe baza unor reguli și valori comune și a acțiunii comune în sistemul economic internațional, în sistemul comercial internațional, și să ne achităm contribuțiile la alianțele militare", a afirmat cancelarul german.

"Și în al doilea rând, relațiile transatlantice nu vor fi mai puțin importante în anii care vin decât în ultimii ani, mă voi ocupa de acest lucru", a făgăduit Angela Merkel.

"Chiar dacă avem opinii diferite, se pot găsi compromisuri și soluții când are loc un schimb respectuos de idei", a conchis cancelarul german.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

3 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

4 Sebastian Lăzăroiu prevestește DUMINICA NEAGRĂ pentru PSD! „Va fi măturat în marile orașe!”

5 Șșșșt! Ascultați cum pârâie gheața sub Dragnea și Tăriceanu!

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion