Angela Merkel suspendă repatrierea migranților afgani, invocând atentatul de la Kabul

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat joi că țara sa suspendă expulzarea migranților afgani cărora li s-a respins cererea de azil în Germania, invocând atentatul comis miercuri la Kabul și soldat cu cel puțin 90 de morți, relatează agențiile AFP și EFE.

Cel puțin până în luna iulie, când guvernul german va reevalua situația de securitate din Afganistan, vor fi repatriați în această țară numai migranții care doresc să revină acolo de bunăvoie sau 'persoanele potențial periculoase și delincvenții, în urma examinării cazurilor individual', a precizat Angela Merkel în fața presei la Berlin.

De altfel, imediat după atentatul care a avut loc chiar aproape de ambasada Germaniei la Kabul, guvernul german a anulat un zbor charter ce urma să repatrieze migranți afgani, Berlinul justificând anularea acestui zbor prin 'dificultăți logistice'.

ONG-urile pentru apărarea drepturilor migranților, mai ales Pro Asyl și Amnesty International, cer oprirea totală a acestor repatrieri, care în opinia lor sunt 'scandaloase'.

Însă conform datelor oficiale, între lunile decembrie și martie numai 92 de migranți afgani au fost retrimiși din Germania în țara lor natală, însoțiți de 308 polițiști.

Pe de altă parte, tot mai puțini afgani reușesc să obțină azil în Germania. Dacă în anul 2015 aproximativ 80% dintre cererile de azil înaintate de afgani au fost aprobate, acest procent a scăzut anul trecut la circa 60%, iar pentru anul în curs este deocamdată de aproximativ 50%.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta