Angela Merkel suspendă repatrierea migranților afgani, invocând atentatul de la Kabul

Angela Merkel suspendă repatrierea migranților afgani, invocând atentatul de la Kabul

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat joi că țara sa suspendă expulzarea migranților afgani cărora li s-a respins cererea de azil în Germania, invocând atentatul comis miercuri la Kabul și soldat cu cel puțin 90 de morți, relatează agențiile AFP și EFE.

Cel puțin până în luna iulie, când guvernul german va reevalua situația de securitate din Afganistan, vor fi repatriați în această țară numai migranții care doresc să revină acolo de bunăvoie sau 'persoanele potențial periculoase și delincvenții, în urma examinării cazurilor individual', a precizat Angela Merkel în fața presei la Berlin.

De altfel, imediat după atentatul care a avut loc chiar aproape de ambasada Germaniei la Kabul, guvernul german a anulat un zbor charter ce urma să repatrieze migranți afgani, Berlinul justificând anularea acestui zbor prin 'dificultăți logistice'.

ONG-urile pentru apărarea drepturilor migranților, mai ales Pro Asyl și Amnesty International, cer oprirea totală a acestor repatrieri, care în opinia lor sunt 'scandaloase'.

Însă conform datelor oficiale, între lunile decembrie și martie numai 92 de migranți afgani au fost retrimiși din Germania în țara lor natală, însoțiți de 308 polițiști.

Pe de altă parte, tot mai puțini afgani reușesc să obțină azil în Germania. Dacă în anul 2015 aproximativ 80% dintre cererile de azil înaintate de afgani au fost aprobate, acest procent a scăzut anul trecut la circa 60%, iar pentru anul în curs este deocamdată de aproximativ 50%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

4 Așa o fi?

5 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...