Angela Merkel: UE își va afirma 'unitatea în diversitate' la summitul de la Roma

Angela Merkel: UE își va afirma 'unitatea în diversitate' la summitul de la Roma

Uniunea Europeană (UE) își va afirma 'unitatea în diversitate' în timpul summitului de la Roma care va celebra 60 de ani de la înființarea sa, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, la Bruxelles, informează AFP.

'Deviza este că noi suntem uniți, însă uniți în diversitate', a explicat Merkel cu privire la obiectivul summitului de la Roma, ce se va desfășura la 25 martie în capitala italiană, unde se vor reuni cele 27 de state membre ale UE, fără Marea Britanie.

Această deviză 'a fost mereu prezentă în ultimele șase decenii', a estimat cancelarul Germaniei, în timpul unei conferințe de presă susținută după un summit al celor 27 la Bruxelles, summit menit să-l pregătească pe cel de la Roma.

'Dorim, și toată lumea este de acord, să transmitem un semnal de unitate și solidaritate', a declarat Merkel, subliniind că UE este 'un model reușit', în pofida tuturor problemelor cu care a fost confruntată.

Cei 27 urmează să prezinte o declarație solemnă la Roma, în 25 martie, cu ocazia marcării a 60 de ani de la Tratatul fondator al Uniunii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

2 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

3 „Suntem deja aici. România nu va trebui să lupte ca Ucraina”

4 Foarte interesante amănunte!

5 „Gustul” manelelor și „lecția de manipulare a maselor cu Chris Martin”