Angela Merkel va candida pentru un nou mandat de cancelar (surse din CDU)

Angela Merkel va candida pentru un nou mandat de cancelar (surse din CDU)

Angela Merkel și-a anunțat duminică partidul său conservator, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), că va candida pentru un al patrulea mandat în alegerile parlamentare din 2017, a informat agenția de presă germană DPA, citând surse din cadrul formațiunii sale politice, relatează AFP.

Angela Merkel, 62 de ani, le-a spus celorlalți lideri ai formațiunii reuniți la Berlin că speră să fie realeasă președinte al CDU în cadrul unui congres al partidului din decembrie, ca mai apoi să candideze pentru un nou mandat de cancelar la alegerile legislative de la sfârșitul anului viitor, au afirmat sursele citate.

Un anunț oficial este așteptat din partea cancelarului Merkel la ora locală 19:00 (18:00 GMT).

Având în vedere sondajele, Angela Merkel, de 11 ani în funcție, are toate șansele să iasă din scrutin cu al patrulea mandat pentru funcția de cancelar. Ea ar putea atunci să intre în istorie, doborând recordul la putere în Germania a cancelarului iconic postbelic Konrad Adenauer (14 ani) și egalându-l pe cel al propriului mentor politic, Helmut Kohl (16 ani).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 De citit...

5 Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele” / Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a d…