Angelique Kerber și Dominika Cibulkova vor disputa finala Turneului Campioanelor ediția 2016

Angelique Kerber și Dominika Cibulkova vor disputa finala Turneului Campioanelor ediția 2016

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, numărul unu mondial, s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a reușit să o învingă clar, cu 6-2, 6-1, pe poloneza Agnieszka Radwanska, deținătoarea trofeului, în cea de-a doua semifinală a acestei competiții, disputată sâmbătă.

Kerber, principala favorită, s-a impus după o oră și 15 minute de joc. Ea o va avea ca adversară în finala programată duminică pe Dominika Cibulkova din Slovacia, care a dispus în prima semifinală, cu 1-6, 7-6 (7/2), 6-4, de rusoaica Svetlana Kuznețova.

De menționat că Angelique Kerber și Dominika Cibulkova au făcut parte din aceeași grupă cu Simona Halep la actuala ediție a Turneului Campionilor, ambele învingând-o pe reprezentanta țării noastre.

Kerber conduce cu 5-4 în întâlnirile directe cu Cibulkova, însă germanca a câștigat ultimele cinci meciuri cu reprezentanta Slovaciei, ultimul dintre ele chiar la actuala ediție a competiției de la Singapore (7-6, 2-6, 6-3).

Rezultate înregistrate sâmbătă în semifinale:
Angelique Kerber (Germania/N.1) — Agnieszka Radwanska (Polonia/N.2) 6-2, 6-1
Dominika Cibulkova (Slovacia/N.7) — Svetlana Kuznețova (Rusia/N.8) 1-6, 7-6 (7/2), 6-4.

Tenis: Dominika Cibulkova, prima finalistă a Turneului Campioanelor

Dominika Cibulkova din Slovacia este prima finalistă a Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a reușit să o învingă în trei seturi, 1-6, 7-6 (7/2), 6-4, pe rusoaica Svetlana Kuznețova, sâmbătă, în penultimul act al acestei competiții, care a reunit cele mai bune opt jucătoare de tenis ale lumii.

Cibulkova se va lupta duminică pentru trofeu cu câștigătoarea celei de-a doua semifinale, în care urmează să se înfrunte germanca Angelique Kerber, numărul unu mondial, și poloneza Agnieszka Radwanska, ocupanta locului 3 în clasamentul WTA și deținătoarea titlului.

În vârstă de 27 ani, Dominika Cibulkova (locul 8 WTA) reușise să se califice în semifinale Turneului Campioanelor după ce s-a clasat pe locul secund în Grupa Roșie, din care a făcut parte și românca Simona Halep , în fața căreia s-a impus joi cu 6-3, 7-6 (7/5).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”