ANI a constatat conflict de interese administrativ pentru un director de la Spitalul ''Prof. Dr. Alexandru Obregia''

ANI a constatat conflict de interese administrativ pentru un director de la Spitalul ''Prof. Dr. Alexandru Obregia''

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflict de interese de natură administrativă în cazul a patru persoane, printre acestea aflându-se şi Eduard Petru Moţoescu, membru în comitetul director - director medical - în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI transmis, joi, AGERPRES, în cazul lui Eduard Petru Moţoescu s-a constatat o stare de conflict de interese administrativ.

"În perioada 30 iunie - 30 septembrie 2017, soţia persoanei evaluate a deţinut funcţia de şef secţie în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", unde persoana evaluată exercită calitatea de membru în comitetul director (director medical). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 178, alin. (2), lit. b), coroborate cu dispoziţiile art. 181, alin. (1) şi alin. (9) din Legea nr. 95/2006 şi nu a respectat dispoziţiile art. 178, alin. (4) din acelaşi act normativ", se arată în comunicat.

Totodată, ANI a constatat o stare de incompatibilitate în cazul lui Albert Francisc Torpenyi, consilier local în cadrul Consiliului Local Dej.

"În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 - 2020), o societate cu capital majoritar de stat în cadrul căreia persoana evaluată deţine funcţia de director al Direcţiei Tehnice, a încheiat trei contracte comerciale de furnizare de servicii cu Primăria Municipiului Dej (conform facturilor din data de 28 noiembrie 2016, 13 decembrie 2016, respectiv 12 ianuarie 2017). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003", se explică în comunicat.

Agenţia Naţională de Integritate a găsit-o în stare de "incompatibilitate" şi pe Monica Anda Jipa (fostă Chiriceanu), funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

"În perioada 31 iulie 2015 - 03 ianuarie 2017 a deţinut şi exercitat simultan funcţia publică de consilier în cadrul Direcţiei de Achiziţii şi Investiţii a Consiliului Judeţean Giurgiu şi pe cea de trezorier în cadrul unui partid politic. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 98, alin. (2) din Legea nr. 161/2003", conform ANI.

De asemenea, s-a constatat o stare de incompatibilitate şi în cazul lui Corneliu-Constantin Bălăşanu, funcţionar public de conducere şi consilier local în cadrul Consiliului Local Frumuşica, judeţul Botoşani.

"În perioada 03 ianuarie - 06 iulie 2018, a deţinut funcţia publică de conducere în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Frumuşica şi a exercitat simultan funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al aceleiaşi comune. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 32 din Legea nr. 176/2010, ale art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999 (în vigoare până la data de 06 iulie 2018), coroborate cu prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 şi ale art. 91, alin. (3) din acelaşi act normativ", se spune în comunicat.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoanele evaluate au depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”