ANI: Alexandru Strenc, fost director general adjunct la OSIM, suspectat de conflict de interese penal

ANI: Alexandru Strenc, fost director general adjunct la OSIM, suspectat de conflict de interese penal

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, joi, că a constatat existența indiciilor privind o posibilă încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Alexandru Cristian Strenc, fost director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

"Persoana evaluată, în calitate de director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, cu atribuții de director general, a semnat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a ocupat funcția de examinator de stat de specialitate", se precizează într-un comunicat al ANI transmis AGERPRES.

Conform aceleiași surse, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 — București în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Alexandru Strenc a infracțiunii de conflict de interese, care se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e