ANI cere revocarea din funcție a deputatului Ioan Moldovan, declarat definitiv în incompatibilitate

ANI cere revocarea din funcție a deputatului Ioan Moldovan, declarat definitiv în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate a solicitat Camerei Deputaților revocarea din funcție a deputatului Ioan Moldovan, precum și constatarea interdicției exercitării unei funcții sau demnități publice pe o perioada de trei ani, după ce instanța supremă a decis definitiv că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, în temeiul prevederilor art. 25, alin. (2), respectiv ale art. 26, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 176/2010, Agenția a comunicat Camerei Deputaților raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Ioan Moldovan, rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din 23 martie 2016.

La data de 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Ioan Moldovan împotriva unei decizii a Curții de Apel Cluj, cu consecința menținerii ca legal și temeinic a raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia.

Agenția Națională de Integritate a constatat, la 12 martie 2014, că Ioan Moldovan a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât, începând cu data de 20 decembrie 2012, deține simultan cu funcția de deputat și calitatea de administrator la SC Elian Restaurant SRL, încălcând prevederile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?