ANI: Fost director al spitalului din Hunedoara, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Barna Gavril Bende, fost manager al Spitalului Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al ANI, Barna Gavril Bende a semnat cinci contracte de prestări servicii medicale, încheiate între Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara și SC Clinica de Diagnostic Phoenix SRL. Această societate avea în derulare un contract de prestării servicii medicale pe o perioadă de 12 luni cu plată lunară în cuantum de 5.500 lei, încheiat cu SC Ecorad Medica SRL, unde soția fostului manager era administrator și asociat unic.

În opinia ANI, Barna Gavril Bende avea, prin soția sa, interese de natură patrimonială la SC Clinica de Diagnostic Phoenix SRL, astfel încât el a încălcat dispozițiile art.178, alin.(2), lit.c) din Legea 95/2006, care stipulează: "Constituie conflict de interese: (...) c) alte situații decât cele prevăzute la lit. a) și b) în care managerul sau soțul/soția, rudele ori afinii managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a funcției de manager".

Conform dispozițiilor legale, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!