ANI: Incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă şi fals în declaraţii în cazul a 11 foşti şi actuali aleşi locali

ANI: Incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă şi fals în declaraţii în cazul a 11 foşti şi actuali aleşi locali

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, joi, că a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă şi fals în declaraţii în cazul a 11 foşti şi actuali aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis AGERPRES, este vorba despre un primar, şase viceprimari şi patru consilieri locali.

În cazul lui Vasile Costea, primar al comunei Coteana din judeţul Olt, inspectorii de integritate au constatat existenţa conflictului de interese administrativ.

"În perioada exercitării mandatului de viceprimar a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind şi semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana şi SC RO Construct M.C. SRL (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, judeţul Olt şi SC RO Construct M.C. SRL este de 91.500 lei", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Dănuţ Pisică, viceprimar al comunei Maglavit din judeţul Dolj, Gheorghe Niţu, viceprimar al comunei Şandra din judeţul Timiş, Constantin Checheriţă, viceprimar al comunei Frumosu din judeţul Suceava, Ion Buţu, viceprimar al comunei Giurgiţa din judeţul Dolj şi Violeta Geanina Gâdea, viceprimar al comunei Segarcea Vale, judeţul Teleorman, au fost găsiţi în incompatibilitate.

În cazul lui Eugen Marian Muşuroia, fost viceprimar al comunei Cocorăştii Colţ din judeţul Prahova, inspectorii de integritate au constatat starea de incompatibilitate şi indicii privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

"În perioada 27 iunie 2012 - 22 iunie 2016, a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator în cadrul SC Abeona SRL (...). De asemenea, întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de viceprimar, funcţia de administrator la SC Albeona SRL, Agenţia Naţionala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, judeţul Prahova, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii", se precizează în comunicat.

În incompatibilitate au mai fost găsiţi Dan Cujbă, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Hilişeu - Horia din judeţul Botoşani şi Dumitru Gabriel Mihai, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Crevedia din judeţul Dâmboviţa, în timp ce în cazul altor doi consilieri locali, Ioan Popa din comuna Cărând (judeţul Arad) şi Maria Isabela Nedelcu din comuna Pângăraţi (judeţul Neamţ) s-a constatat existenţa conflictului de interese administrativ.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Muşuroia Eugen Marian şi Constantin Cherechiţă nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", se mai menţionează în comunicatul ANI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro