ANI: Medici şi directori în instituţii publice, în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

ANI: Medici şi directori în instituţii publice, în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a doi directori în instituţii publice şi doi medici cu funcţii de conducere în spitale.

Potrivit unui comunicat al ANI, Monica Loredana Dumitriu, director adjunct la Direcţia supervizare sistem din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a participat la alegerile parlamentare din data 6 decembrie 2020, pentru funcţia de deputat, deşi avea obligaţia de a-şi suspenda raportul de serviciu pe perioada desfăşurării campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor.

Ioan Dumitru Boţa, director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2 iulie 2018 - 10 iunie 2020, întrucât a exercitat funcţia contractuală de director în cadrul Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA - Sucursala de Transport Sibiu.

Ioana Carmen Misaroşi - manager al Spitalului Municipal Lupeni, judeţul Hunedoara, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2 aprilie 2018 - 8 decembrie 2020, deoarece a exercitat simultan funcţia de manager al spitalului şi calitatea de membru în Consiliul Director al Asociaţiei C.A.R. Retezatul Lupeni IFN.

Mihai Edmond Ionac, şef secţie Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece o firmă în care el şi soţia sunt acţionari a încheiat la data de 28 ianuarie 2019 un contract de prestări servicii cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!