ANI: Medicul Virgil Musta, în conflict de interese. Contract cu firma pe care o conduce

ANI: Medicul Virgil Musta, în conflict de interese. Contract cu firma pe care o conduce

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese în cazul șeful Secției II de boli infecțioase din Spitalul „Dr. Victor Babeș”, din Timișoara, medicul Virgil Musa.

Spitalul Victor Babeș din Timișoara FOTO Arhivă

Agenția Națională de Integritate a constatat luni, 9 ianuarie, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă în cazul șefului de lui Musta Virgil, șef al Secției Boli Infecțioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Potrivit unui comunicat ANI, „la data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată și fratele acesteia dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția persoanei evaluate deține funcția de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, pe motiv că şi-ar fi angajat nelegal cumnata în funcţia de consilier la cabinetul vicepreşedintelui AEP.

Parchetul General, sesizat în cazul șefului AEP

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat și Parchetul General în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente , Constantin Mituleţu Buică, pe motiv că şi-ar fi angajat nelegal cumnata în funcţia de consilier la cabinetul vicepreşedintelui AEP.

În noiembrie 2021, Constantin Mituleţu Buică a fost trimis în judecată pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut presiuni ca doi directori din AEP să părăsească instituţia şi ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP şi nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat tot luni, 9 ianuarie, Parchetul General despre falsul în declarații făcut de Andrei Dumitrescu, șef de Jandarmi la Centrala Nucleară din Cernavodă, care a omis veniturile din jocuri de noroc.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Andrei Dumitrescu a infracţiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 2.500 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat transmis de către ANI.

Andrei Dumitrescu este comandant de detașament la Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională “Anghel Saligny” Cernavodă, unitate care păzește printre altele și Centrala Nucleară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990