ANI, plângere la DNA pe numele directorului Direcției Control și Digitalizare din CNA. Ce acuzații i se aduc

ANI, plângere la DNA pe numele directorului Direcției Control și Digitalizare din CNA. Ce acuzații i se aduc

ANI a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a sesizat DNA cu privire la existența unor indicii referitoare la infracțiuni asimilate celor de corupție în cazul directorului Direcției de Control și Digitalizare din cadrul CNA.

FOTO: Arhivă

Cristina Tănase ar fi întocmit și semnat bibliografia aferentă concursului organizat în vederea ocupării funcţiei vacante de director al Direcţiei Control şi Digitalizare, în perioada în care exercita această funcţie cu caracter temporar. Potrivit sursei citate, persoana evaluată a participat la concursul sus-menţionat, fiind ulterior numită în funcţia publică de conducere de director al Direcţiei Control şi Digitalizare.

Prin urmare, ANI a sesizat DNA cu privire la săvărșirea de către Cristina Tănase a infracțiunii asimilate infracţiunilor de corupţie prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea 78/2000.

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat organele de urmărire penală și fiscală în cazul a șase persoane.

În ceea ce îl privește pe Sandu Ioan Mihalte, inspectorul șef al Gărzii Forestiere Braşov şi fost şef al Ocolului Silvic Bucegi - Piatra Craiului Ciucaş RA, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 68.000 Euro între averea dobândită şi veniturile realizate de acesta, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei de conducere de Şef al Ocolului Silvic Bucegi - Piatra Craiului Ciucaş RA.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Braşov, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Sandu-Ioan Mihalte, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

De asemenea, ANI a anunțat că a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale ale societăţii comerciale al cărei asociat unic şi administrator este soţia persoanei evaluate, cu privire la operaţiunile de creditare a societăţii de către soţia persoanei evaluate în valoare de 271.555 Lei, respectiv restituirea împrumuturilor către aceasta în sumă de 545.868 lei.

În incompatibilitate a fost găsită Codruţa Emilia Bungău, fost manager al Spitalului Orăşenesc Deta, după ce, în perioada 9 mai 2019 - 31 mai 2021, ar fi exercitat simultan cu funcţia manager al Spitalului Orăşenesc Deta şi funcţia de medic primar în cadrul unei societăţi comerciale şi în cadrul cabinetului medical individual.

Totodată, în incompatibilitate se află și Mihail George Cartojan, funcţionar public în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, întrucât, începând cu data de 28 ianuarie 2021, se află în raporturi ierarhice directe cu soţia acestuia ce ocupă funcţia de consilier în cadrul DSVSA Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Lucian Cornel Bucur, secretar al municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a fost descoperit în conflict de interese administrativ, după că în perioada exercitării funcţiei publice a avizat o serie de Dispoziţii ale primarului municipiului Reşiţa prin care i-au fost atribuite funcţii sau calităţi pentru care a obţinut venituri.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Sandu Ioan Mihalte nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", arată Agenţia Naţională de Integritate, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale