ANI: Șapte actuali și foști aleși locali, inclusiv trei primari, în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, luni, că a constatat în cazul a șapte actuali și foști aleși locali, printre care trei primari, starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă sau indicii privind existența conflictului de interese de natură penală.

În cazul lui Petre Pârvu, primar al orașului Zimnicea din județul Teleorman, inspectorii de integritate au constatat existența conflictului de interese administrativ.

"În perioada deținerii mandatelor de primar, a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestări servicii și de lucrări), precum și facturile aferente contractelor încheiate între Primăria orașului Zimnicea și SC Tel Drum SA Alexandria (societate comercială care a avut încheiat un contract de închiriere și un contract de comodat cu persoana evaluată, având ca obiect un imobil proprietatea acestuia)", se precizează într-un comunicat al ANI transmis AGERPRES.

De asemenea, Constantin Corbu, primar al comunei Grădiștea, județul Călărași, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 27 decembrie 2012 — 5 aprilie 2016, când a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC "Satul Nou Grădiștea" SRL.

Vasile Dima, fost primar al comunei Răstoaca, județul Vrancea, este acuzat de conflict de interese administrativ și penal.

"În exercitarea atribuțiilor de primar a emis dispoziția privind angajarea pe perioadă determinată în funcția de consilier personal al primarului pentru fiica sa. Astfel, în perioada 27 iunie 2012 — 12 septembrie 2013, fiica persoanei evaluate a obținut venituri salariale în cuantum de 13.628 lei", se arată în comunicat.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Au mai fost găsiți în incompatibilitate Ilarie Căpitanu, actual consilier local și fost viceprimar al comunei Tîmna din județul Mehedinți; Iosif Borto, fost consilier local în comuna Pîrjol din județul Bacău, și Doru Constantin Popa, consilier local în orașul Roznov, județul Neamț, în timp ce în cazul lui Ion Anghelescu, fost consilier local în comuna Dărmănești, județul Dâmbovița, a fost constatată existența conflictului de interese administrativ.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

3 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?