ANI solicită DNA cercetarea unui consilier de la CJ Bihor pentru conflict de interese

ANI solicită DNA cercetarea unui consilier de la CJ Bihor pentru conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat DNA cu privire la săvârșirea de către Daniela Gabriela Baghină, consilier la Direcția Generală Economică - Compartimentul Contabilitate din cadrul Consiliului Județean Bihor, a infracțiunii de conflict de interese, precum și a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție.

Potrivit unui comunicat al ANI, Daniela Baghină a încălcat regimul juridic al infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, deoarece, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a avut acces direct la informații ce nu sunt destinate publicității referitoare la bugetul instituțiilor publice, programele de investiții anuale ce urmează a fi executate, investițiile cuprinse în programele anuale ce urmează a fi efectuate, informații pe care le-a folosit pentru obținerea unor sume de bani pentru SC Bidanisim Consulting SRL (firmă unde mama acesteia este asociat unic și administrator) și SC Dumexim SRL.

Astfel, Daniela Baghină a facilitat pentru SC Bidanisim Consulting SRL încheierea și atribuirea a patru contracte de consultanță și cinci achiziții directe, în valoare de 26.730 lei (aproximativ 6.683 euro).

De asemenea, Daniela Baghină a facilitat pentru SC Dumexim SRL încheierea și atribuirea a șapte contracte de lucrări (inclusiv acorduri-cadru), în valoare de 3.135.423 lei (aproximativ 752.236 euro).

ANI mai susține că Daniela Baghină a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât din poziția de expert (inginer constructor), cooptată de către diferite primării din județul Bihor în cadrul procedurilor de achiziție publică finanțate din bugetul local al acestora, a facilitat încheierea mai multor contracte, atât în interes personal (un contract prin atribuire directă în valoare de 3.696 lei cu Primăria comunei Tarcea și o achiziție directă de servicii de consultanță în valoare de 1.190 lei cu Primăria comunei Ineu), cât și în interesul societăților Bidanisim Consulting SRL (patru contracte de consultanță și cinci achiziții directe în valoare de 26.730 lei) și SC Dumexim SRL (șapte contracte de lucrări inclusiv acorduri-cadru în valoare de 3.135.423 lei).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…